Селин Дион страда от тежко неврологично заболяване

Няма лечение за състоянието на певицата

eva.bg 09 December 2022

Снимка: getty images/guliver

В емоционално видеообръщение, излъчено в социалните мрежи, певицата Селин Дион разкри причината да отлага вече повече от година планираните си турнета и концерти.

Да, здравословни са причините и за съжаление говорим за сериозно заболяване.

54-годишната изпълнителка призна:

От дълго време имам здравословни проблеми. За мен е много трудно да се изправя пред тези предизвикателства и да говоря за това, през което минавам.

Наскоро ми поставиха диагноза рядко неврологично разстройство - Синдромът на скования човек. От него се разболяват средно един на милион. Въпреки че все още това заболяване се изучава, засега се знае, че то предизвика неконтролируемите спазми на тялото, които имам от известно време. За съжаление тези спазми оказват влияние на всеки аспект от живота ми – понякога ми е трудно дори да ходя. Пречи ми да използвам вокалните си струни, за да пея така, както преди. Затова и с огромна болка трябва да ви кажа, че няма да мога да подновя турнето си в Европа.“

Заболяването, за съжаление, е нелечимо. Това, което може да се направи, е да се забави развитието му. Смята се, че е автоимунно, а в най-тежкия случай може да прикове човек в една поза, без да може да се движи и в крайна сметка да се стигне до смърт.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР