Вселената Никол Кидман

„Бих искала да бъда мъдра. Трябва да минеш през много, за да стигнеш до там, но аз съм готова да го направя.“

eva.bg 26 November 2022

Снимка: Vogue Australia

„Оскар“, шест Златни глобуса, една награда БАФТА, две награди „Еми“ в праймтайм. Това има Никол Кидман в личната си стена на славата. А преди няколко дни стана ясно, че и още едно много престижно отличие ще се присъедини към изброените.

През юни следващата година на бляскава церемония в Лос Анджелис на Никол Кидман (55) ще бъде връчена Наградата за житейски постижения на Американския филмов институт, която е не по-малко ценна от „Оскар“ за хората от киноиндустрията.

Никол Кидман ще бъде първият австралиец, удостоен с тази награда. В списъка със звезди, на които е била присъждана, са Робърт де Ниро, Ал Пачино, Джордж Клуни, Стивън Спилбърг, Джейн Фонда и Мерил Стрийп. Наградата е учредена през 1973 г., а Кидман ще бъде 49-ият й носител.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman)

Кариерата на Никол Кидман продължава вече четири десетилетия, като през това време актрисата е работила с едни от най-големите режисьори. Сред тях са Стенли Кубрик, Джордж Милър, София Копола, Джейн Кемпиън, Сидни Полак и Ларс фон Триер.

„Родителите ми смятаха, че е хубаво да развивам въображението си, но никога не са мислили сериозно, че някога ще излезе нещо от това. Казаха, че не мога да бъда актриса, защото ще бъда по-висока от всички мъже актьори, така че реших, че вместо това ще бъда писател.“

Една от най-красивите жени и актриси в света е родена в Хонолулу, Хавайски острови, но израства в Сидни. Първата й любов е балетът, играе и в театъра. Прекъсва гимназия, за да се посвети на театъра.

Един от първите й филмови проекти е сериалът „BMX Bandits“ от 1983 г., тогава тя е само на 16. Пробивът й идва с трилъра „Dead Calm“ през 1989 г.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman)

Между 1990 и 1999 г. австралийката се снима в три филма с Том Круз: „Дни на грохот“, „Далече, далече“ и „Широко затворени очи“. Двамата се женят през 1990 г., тогава Никол е на 23 години. Развеждат се 12 години по-късно, малко след филма на Стенли Кубрик „Широко затворени очи“.

„Двамата съпрузи на екрана са в конфликт и Стенли искаше да използва нашия брак като изходна реалност. Той наистина използва сексуалния ни живот като провокация.“

Сред тиражираните слухове е, че бракът между Никол и Том прикрива хомосексуалността на Том. Докато са заедно, осиновяват две деца.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @air.earth.fire.water_love

„Трябва смелост да се влюбиш. Трябва да сте готови да се доверите на някой друг с цялото си същество, а това е много трудно и много смело.“

През 2006 г. Никол Кидман се омъжи за певеца Кийт Ърбан и по всичко личи, че това е любовта на живота й. Имат две деца.

„Никога не сме си писали, чуваме се по телефона непрекъснато, но никога не си изпращаме съобщения. Не искам никакво недоразумение да застава между мен и съпруга ми.“

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Söylenti (@soylentidergi)

Сред най-известните филми на Никол Кидман са „Да умреш за каузата“, „Степфордски съпруги“, „Преводачката“, „Мулен Руж“, „Австралия“, „Лъв: стъпки към дома“, „Часовете“, „Измамените“. В „Часовете“ тя се превъплъщава в образа за Вирджиния Улф и печели „Оскар“ за изключително доброто си изпълнение.

„Аз съм жена, майка, дъщеря, сестра. Аз съм истински човек. За мен е погрешно да обсъждам най-личните неща. Имам чувството, че така предавам себе си и децата си.“

На нас Никол Кидман ни хареса много в сериалите „Големите малки лъжи“ (2017) с Рийз Уидърспун, Лора Дърн, Зоуи Кравиц, Шайлийн Удли и Мерил Стрийп и „Отмяната“ (2020) с Хю Грант.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman)

Тази година Никол Кидман стана лице на Balenciaga. През юли актрисата дефилира за линията за висша мода на марката заедно с Ким Кардашян и Дуа Липа. Трите звезди се разходиха по модния подиум и се справиха не по-зле от топмодел от ранга на Наоми Кембъл.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman)

А преди няколко дни Никол Кидман позира за Balenciaga, представяйки модели от колекция пролет 2023 г. Актрисата винаги е демонстрирала безупречен усет за стил, така че това ново амплоа й е точно по мярка.

Вижте нейни снимки в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР