Как да изберете идеалното обзавеждане за вашия дом?

22 November 2022

Интериорът е визитната картичка на всеки дом. Той отразява предпочитанията на обитателите си, осигурява място за релакс, вдъхновение или просто пространство, в което да се чувстват най-добре. 

Навременната ориентация сред многообразието мебелни брандове и стилове е добра основа за избора на обзавеждане. С възможностите, които предлага онлайн пазаруването, това е изключително улеснено, посочват специалистите от мебелен магазин Aiko XXXL.

На какво да обърнем внимание, преди да влезем в мебелен магазин?

Комфортни, стабилни, качествени и практични са основните изисквания към мебелите за дома. Ето с какво още трябва да бъде съобразен изборът на идеалното обзавеждане от мебелния магазин: 

  • изложението и пространството в жилището – височината и обемът на стаите определят осветеността, но и размерите на мебелите, които могат да бъдат поместени и това дали да предпочетем по-леко детско обзавеждане или по-масивно в антрето;

  • дизайнерска тема – едностилие в цялото жилище, различен интериор за хола, кухнята, спалнята и всекидневната или съчетаващият различни видове мебели еклектичен стил, при който градински столове могат да придадат тоскански уют и в най-студените помещения? Комбинациите са стотици и предполагат немалко търпение и смелост;

  • допълнителното оформление – онези малки детайли, които придават завършващият акцент в идеалната интериорна визия и се срещат навсякъде в добрите магазини - текстил, декорация, вази, цветя и др.

Към критериите за избор на мебелен магазин задължително се включват и цените. Качествените мебели са по-стабилни, изискват подбрани суровини, а това струва пари. Добър съвет е да се следи онлайн за промоции и намаления. 

За какво да внимаваме при пазаруването от мебелен магазин?

Първостепенен фактор е колко е добър екипът. С него се конкретизират моделите и броя на мебелите, материалите, размерите, схемите на разполагането им. Важни фактори са поддържането на наличности и разнообразието от марки.

Не бива да се забравят и допълнителните услуги при проверените мебелни магазини – срок на доставка, транспорт, монтаж, гаранционно обслужване, снемане на мерки, шиене на пердета, 3D проектиране.

Тенденциите, които не бива да изпускаме в обзавеждането

Предизвикателството за повече престой у дома, последните години, води до акцентиране на комфорта. Налагането на топли, светли и пастелни нюанси, с усещане за органичност с природата и мекота, са израз на дългия престой в хоум офис.

Запазва се и интересът към винтидж стила, класическите английски и средиземноморски дизайни, рустикалните щрихи и скандинавската естетика. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР