Последният трейлър на един „ужасно скъп филм“

22 November 2022

Снимка: 20th Century Studios

Почти дочакахме втората част на „Аватар“ на Джеймс Камерън. Само след месец лентата ще е на голям екран и сме сигурни, че милиони зрители по света ще я гледат в киносалоните. Не знаем обаче на колко точно милиона се надява режисьорът Джеймс Камерън, защото ще му трябват сериозен зрителски интерес, за да покрие разходите и евентуално да излезе на печалба.

На въпрос относно бюджета на втория „Аватар“ той лаконично отговори, че „това е един ужасно скъп филм“, без обаче да навлиза в конкретика относно сумата. Това, което каза обаче е, че за да излезе на нула, ще трябва да се нареди най-малкото на четвърто място сред най-касовите филми на всички времена.

В момента на първо място в класацията на най-касовите ленти на всички времена (без да имаме предвид настоящата инфлация обаче) епървият „Аватар“ с печалба от прожекции в размер на 2.9 милиарда долара. На второ място е “Avengers: Endgame” с 2.7 милиарда долара, на трето е пак Камеран с класиката му „Титаник“ - 2.1 милиарда.

Така че, според тезата на режисьора, за да успее вторият „Аватар“ да оправдае огромния бюджет и да излезе поне на нула, ако не на печалба, то трябва да детронира или “Star Wars: The Force Awakens”, който има печалба от 2.07 милиарда, или “Avengers: Infinity War”, който е с 2.05 милиарда.

Междувременно продуцентите разпространиха последния трейлър към дългоочаквания „Avatar: The Way of Water“. Вижте какво може да очаквате и сами преценете дали ще има достатъчно зрители, за да донесат тази впечатляваща печалба откъм прожекции.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР