Джералдин Чаплин на Кинофестивала на Българския културен институт в Лондон

20 November 2022

Днес, 20 ноември в рамките на четвъртата кинопанорама Лондон-София, организирана от Българския културен институт в Лондон в партньорство с международния филмов фестивал София Филм Фест, ще има прожекции на филмите "Белгийският крал" и "Босият император".

Специални гости на събитието ще бъдат играещата в "Босият император" Джералдин Чаплин и неговата режисьорка Джесика Удуърт. Те ще бъдат придружени от българските копродуценти на филмите Мира Сталева и Стефан Китанов (Арт Фест).

Режисьори, сценаристи и продуценти „Босият император“ са Джесика Удуърт и Петер Бросенс. Той е продължение на номинираната им за европейска филмова комедия на ЕФА „Белгийският крал“, чиято световна премиера беше във Венеция и беше показан в над 150 фестивали от цял свят.

И двата филма са копродукция между Белгия, Нидерландия и България, като „Босият император“ е копродукция и с Хърватия и заснет изцяло на любимия остров на Тито - Бриюни. В ролята на белгийския крал блести Петер ван ден Бегин, а в „Босият император“ запомнящо присъствие оставят легендите Джералдин Чаплин и Удо Киер.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР