Професионален избор за красота

Разговоряме с д-р Елеонора Валянова – носител на наградата „Тредлифтинг на лице“ на Global Aesthetics Academy за 2022 г. и естетичен дерматолог в „Хил клиник“.

31 October 2022

д-р Елеонора Валянова

Снимка: личен архив

Алтернативите за неоперативна естетическа намеса отдавна са сред предпочитаните, което доведе до ускореното им развитие и обновяване. Изключително популярен метод са лифтинг конците. Потърсихме водещ специалист, за да ни разкаже повече. Разговоряме
с д-р Елеонора Валянова – носител на наградата „Тредлифтинг на лице“ на Global Aesthetics Academy за 2022 г. и естетичен дерматолог в „Хил клиник“.

Д-р Валянова, вие сте международен обучаващ на марката Aptos и сте може би лекарят с най-голям опит в тази процедура. С какво лифтинг конците печелят вниманието ви?

Процедурата с лифтинг конци ме вдъхновява да създавам естествени и красиви корекции, затова работя с тях от години. Различните схеми на въвеждане и различните видове нишки ми дават неизброими комбинации, които мога да приложа на всяко лице. Освен препозиционирането на отпуснатите тъкани и кожа, при разграждането си конците стимулират тялото да създава собствен качествен колаген, който допълнително уплътнява и освежава областта, в която са поставени. След тредлифтинг зоната е елегантно структурирана и стегната. Лицето изглежда по-младо с 8-10 години, без да се променят чертите. Можем да постигнем по-изразени скули, заличаване на бръчките, повдигане на веждите, младежки лицев овал и подчертана долна челюст.

Кои са любимите ви продукти от линията на Aptos?

Харесвам ефекта на хиалуроновите Visage Excellence – те представляват почти универсален антиейдж метод и подхождат на повечето ми пациенти. Поставям ги атравматично, с канюла и съм забелязала колко по-бързо е възстановяването и колко по-добре изглежда кожата, когато ги използвам за лифтинг.

Според проучванията всяка осма жена в големите европейски градове има филър, което е доказателство за популярността на естетичната процедура.

Как избирате филърите? Те не са еднакви.

Обикновено временните, резорбируеми филъри се разделят на хиалуронови и на стимулиращи образуването на колаген (съдържащи калциев хидроксилапатит или поликапролактон). Изборът на най-подходящ продукт става заедно с пациента. Предлагам му най-добрия вариант за желаната от него корекция. В зависимост от зоните са възможни и комбинации, а също и съчетаване с мезоконци, лифтинг конци и апаратни процедури за подобряване състоянието на кожата.

Консултациите и процедурите при д-р Валянова в „Хил клиник“ са с предварително записване на тел. (02) 439 31 31.

Hillclinic.com; Instagram/hillclinicsofia; Facebook/@Hill.Clinic

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР