Мики Рурк играе в новия филм на Деси Тенекеджиева

Лентата се казва „Тhe Wheels of Heaven“ и е режисирана от Бен Чарлз Едуардс

eva.bg 25 October 2022

Снимка: личен архив

Новините за българските пробиви в световното кино продължават. Захари Бахаров ще се снима в осмата част на „Мисията невъзможна“, а Мики Рурк пък ще се снима в новия филм на Деси Тенекеджиева.

Снимките на продукцията вече приключиха. Основният снимачен период беше в България през лятото, след което последваха снимки в Лос Анджелис и Лондон. Филмът вече е в постпродукция във Великобритания.

Режисьор е Бен Чарлз Едуардс (“Quant”, “Father of Flies”). Освен Мики Рурк водещи роли във филма имат Гари Стреч (“Dead man’s Shoes, “Александър”), Деси Тенекеджиева (“Занаятът на оръжията”, “Killer Rats”), Джеф Бел (“Рокенрола”, “Hreen Street Hooligans”), както и младите български актьори Елеонора Иванова и Димитър Николов. Специално участие имат световната поп звезда от Blue - Лий Райън (“The Heavy”), Ники Уилан (“Hall Pass”) и Сейди Фрост (“Quant”).

Деси Тенекеджиева е един от изпълнителните продуценти, както и съавтор на идеята на лентата.

“Колело към Рая“ е драма-трилър, на места с романтични моменти и фин английски хумор. В него Ива, непокорно младо момиче (изгряващата звезда Елеонора Иванова), среща очарователно по-голямо момче (Димитър Николов). Той й дава сили да се изправи срещу сериозните екзистенциални проблеми и да намери своя път в живота. Дали момчето, както той самият твърди, е падналият ангел Луцифер, изпратен да води Ива в нейната съдба и да спаси човешката раса? Или просто е луд, заблуден или опасен млад мъж? Това ще са въпросите, на които зрителят ще търси отговор до самия край на филма.

„Ще се позова на цититат от филма: „Има мрак в най-добродетелните и светлина в най-покварените“. За мен беше чест да работя с толкова талантливи творци, включително с неповторимия Мики Рурк, който ни подари възхитително и шокиращо превъплъщение в ролята на Преподобния Бо Джаксън.”, сподели режисьорът Бен Чарлз Едуардс.

Деси Тенекеджиева допълни: “Пренасянето на този многопластов разказ на екрана беше вълнуващ процес. Достъпът до множество невероятни локации не само в моята родна България, но и в Лос Анджелис и Лондон, ще донесе на филма ни глобална аудитория. Визията на Бен Чарлз Едуардс е завладяваща, а актьорският състав и целия ни екип са изключителни. Култовите британски актьори Гари Стреч ( изпълнителен продуцент на филма) и Джеф Бел направиха забележителни роли, а това, че успяхме да привлечем легендарния Мики Рурк като централна фигура в историята ни е сбъдната мечта. Операторът ни Денис Маден е истински магьосник! Също така съм развълнувана, че продължавам мисията си да представям три поколения български актьори на световната кино сцена.”

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР