Жените, модата, архитектурата

Един необичаен проект ще намери своите ценители от 21 до 28 октомври в галерия Порта/Port.A на ул. Триадица 5 в столицата.

eva.bg 20 October 2022

Мила Иванова

Снимка: Яна Лозева

Изложбата „Архитектурна“ съчетава фотография и моден дизайн с участието на известни имена от всички поколения, които се изявяват в сферата на архитектурата и интериорния дизайн. Къде е пресечната точка на онова, което харесваме да виждаме в градската среда и в личния си дом, и модните тенденции?

Отговор дава Даниела Иванова, дизайнер на българската модна марка Garderob и български архитектки от различни поколения, открояващи се със своя стил и професионализъм.

Към проекта са привлечени утвърдени професионалисти и забележителни жени, отличаващи се със своя стил. Усилията, вложени в проекта, са посветени на идеята чрез изложбата да се обърне общественото внимание към жените в архитектурата – една професия, доминирана от мъже навсякъде по света, включително и в България. Също и към дизайн и визия, които са на световно ниво, но тук все още имат малка аудитория.

В проекта участват Богдана Данчева, Мария Балева, Мила Иванова, Маги Матанова, Лорита Панова, Пенка Станчева, Радина Гешева – познати и наложени във времето имена в интериорния дизайн у нас. Вернисажът е на 21 октомври, от 18.30 до 21.30 ч.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР