Домът на твоите емоции

Архитектурата и дизайнът в днешно време трябва да бъдат преживени, разказани и вплетени в историята на личния живот. Това не е лека задача за реализиране.

eva.bg 24 October 2022

Minotti не е само луксозен бранд за обзавеждане, разпознаваем по целия свят, но и емблема за търсенето на нови възможности за изява, подвластни на мечтата на всеки да разпознае своята идентичност в дома си. Според италианската марка архитектурата и дизайнът в днешно време трябва да бъдат преживени, разказани и вплетени в историята на личния живот. Това не е лека задача за реализиране.

Да се върнем към кодовете на изразяване, белязали новата философия на италианската марка за луксозно обзавеждане Minotti. Те са заявени на международното изложение на мебели в Милано, което отбеляза 60-годишнината от създаването на изключително престижната платформа за показване на постиженията на дизайна в цял свят.

Павилионът, създаден за шестдесетата годишнина на Salone del Mobile. Milano мигрира към виртуалното, универсалното и вдъхващо емоции място: „не-място“, а градско усещане навсякъде по света. Това е и историята на филма Minotti Pavilion, създаден, за да разкаже новия начин да бъдеш международно разпознаваем бранд.

Разхождайки се на идеалното място, откриваме среда, която идеално се вписва в градската обстановка не само с избора на мебели, но и с цялостното усещане за стил на живот.

Изкуство, декорация, предмети за обзавеждане, обеми и интерпретация на наследството по модерен начин са възможност да изразиш себе си и своите виждания за хармония и благоденствие.

Последната колекция на Minotti отразява промените в начина, по който определяме домашната среда и интерпретира нов подход към декора в дома ни във вълнуващо взаимодействие на асоциации между вътрешни и външни пространства. Голяма гама от елементи за сядане и аксесоари със силна естетическа идентичност, елегантни пропорции и ненадминат комфорт позволяват безпроблемни преходи между стила на живот на закрито и навън.

През септември 2022 г. стартира и новата рекламна кампания на бранда с участието на системата за сядане Horizonte от Marcio Kogan / студио mk27 и системите за сядане Twiggy и Goodman от Rodolfo Dordoni, най-представителните дизайни на колекция 2022.

 

Духът на 70-те години на миналия век е повлиял дизайна на диваните Goodman. Графичният характер на времето, способността му да разслоява и наслагва своите отпечатъци, намалявайки сложността на нещата, са някои от отличителните характеристики на вдъхновението. По този начин, в Goodman шевовете matelassé, типични за шивашките процеси на Minotti, рисуват сенки и осветяват седалките, създавайки усещането за мекота и плавни форми.

Напълно в съответствие с дизайнерската философия на Marcio Kogan, диванът Horizonte е резултат от ясна архитектурна визия - строга форма, повдигната на седем сантиметра от земята благодарение на вдлъбнат цокъл от матово лакиран черен метал, който придава на дивана специално усещане на окачване. Платформа, върху която са разположени тапицираните елементи - седалки, облегалки и подлакътници – всички са замислени като големи възглавници със смели пропорции и силна индивидуалност.

Проектиран от Родолфо Дордони, новият диван Twiggy се отличава със способността си да променя жилищните пространства с идеала за вечна красота. Създава се нов, единен език, освободен от схеми и предварителни конфигурации, способен да се адаптира към нуждите, и в непрекъсната еволюция.

Наречена на града на дърветата, Сендай,тази линия мебели се състои от малък диван Sendai, фотьойли, кресла и столове за хранене. Тя е по дизайн на тандема Inoda+Sveje.

Приветливата форма на гнездо на колекцията мебели за сядане Lido от италиано-датското дуо GamFratesi е отличителният белег на неговия дизайн. Извитият силует на дивана Lido го превръща в компактна мебел, подходяща както за дома, така и за хотелските пространства. Дизайнът, вдъхновен от 50-те години на миналия век, напомня стилистиката на брутализма, сега смекчена благодарение на майсторско използвани тъкани и ергономични възглавници. Двуместният диван допълва семейството Lido, което включва още фотьойли, табуретки, столове за хранене, кресло и маси за кафе с емблематичната X-образна основа, с кръгъл или квадратен плот от мрамор Bianconero или лакирано ясеново дърво в цвят Moka.

Креслото Yoko, с лек и елегантен дизайн носи японско име и скандинавски линии. Взаимодействието между двете култури, техните стилове и производствени умения оформят проект, състоящ се от фотьойл, малко кресло за хранене и табуретка за крака, характеризиращи се с двойна лекота - физическа и естетическа. В този проект големият опит в дървообработването, който винаги е бил характерен за скандинавското и японското майсторство, се среща с прецизността на италианската компания, която е експерт в изящните меки мебели от десетилетия.

Колекциите на ексклузивния бранд за италиански мебели Minotti може да откриете в магазин Verrsus в столицата или на интернет адрес selamoredesign.com

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР