Перфектната спортна форма и през есента? Ето как!

13 October 2022

Дойде онова време от годината, в което отново прибираме грижливо любимите си бански в гардероба и им обещаваме да ги разходим по най-красивите плажове скоро... още следващото лято. Ами сега?

Сега е време за меланхоличния есенен шопинг в търсене на перфектните допълнения към удобния тренч, карираното сако и мекия пуловер, в които се сгушваме рано сутрин и вечер след дългия работен ден.

Сега обаче е перфектният момент да направим и още нещо. Перфектният момент да продължим да поддържаме стегната си лятна форма! Да, може би фактът, че следващото обличане на банския не стои в обозримото бъдеще действа демотивиращо.

Именно затова подготвихме няколко доказани начина, с които да задържим мотивацията на горещи летни нива. Избирай по един всеки ден и ще забравиш за извиненията.

  1. Нова спортна екипировка.

Споменахме, че е време за шопинг, нали? Купи си нов екип за тренировки, който харесваш и ти доставя удоволствие, когато се виждаш в огледалото с него. А сега си представи колко щастлива ще бъдеш, когато тялото ти влезе в още по-добра форма! Винаги когато започнеш да се чудиш дали да отидеш в залата, или да помързелуваш още малко, обувай клина и ще усетиш прилива на енергия. Ако искаш да тренираш сутрин, полезно ще е да приготвиш сака си от предната вечер. Това е най-бързият начин да убедиш сама себе си, че заслужаваш тази тренировка.

  1. Започни с базови упражнения.

Независимо дали можеш да отделиш няколко часа в залата, или пък предпочиташ бързо разтягане и малко кардио, не се претоварвай. В началото заложи на лесни и приятни упражнения, които да надграгждаш с времето.

  1. 10 повторения в серия (вместо 20 или 30).

Помисли, 10 лицеви упори и 10 клека всеки ден звучи по-лесно и постижимо от 20 или 30, нали? Слушай тялото си, недей да гониш нечии други постижения. Най-важното е всеки следващ път да надскачаш себе си, а не останалите в залата.

  1. Разхождай се поне по 20 минути на ден.

Тук вече нямаш извинение! Кратката разходка всеки ден е по-освежаваща отколкото предполагаш. Вместо да разчиташ на колата си дори за ходенето до близкия магазин, опитай да използваш градски транспорт или поне… да паркираш по-далече, за да вървиш до целта. Само по 20 минути на ден. През есенните уикенди тази разходка ще ти позволи да се насладиш и на красивите багри на природата.

  1. Запиши се на групова тренировка.

Груповите занимания са не само високо мотивиращи и ефективни, но и те потапят в една специална атмосфера. Атмосфера, в която се превръщаш в част от едно цяло с хора, които знаят какво искат и работят здраво, за да го постигнат. Познанствата в групата могат да се превърнат в неочаквано приятни нови приятелства. А ако пък си по-срамежлива, винаги можеш да поканиш приятелка или колежка със себе си, за да не се чувстваш неловко.

Груповите занимания по програмата Les Mills са перфектният начин да започнеш. Със специално създадената музика за всяко упражнение, те увличат дори и начинаещите да напредват бързо. Тази есен нашите приятели от фитнес клубове Next Level имат и изненада - съвсем ново за България групово кардио занимание - Les Mills BodyAttack. Тренировките започват този месец, така че ще си сред първите, които ще имат възможността да го пробват.

Провери графика на груповите занимания в клубовете на Next Level и запази своето място още сега.

Напомняме ти, че във всички Next Level клубове можеш да тренираш напълно безплатно с твоята MultiSport карта.

  1. Зареди организма си с енергия.

Простите въглехидрати се разграждат бързо от организма и ти доставят експресна доза енергия. Снабди тялото си с такива около 30 минути преди тренировка. Ще ги откриеш в някои плодове и млечни продукти.

  1. Създай си плейлист с мотивираща музика.

Spotify, Soundcloud или Youtube, а може би използваш друго приложение за слушане на музика? Няма значение, направи си надъхващ плейлист и го слушай по време на своите разходки и тренировки. Музиката винаги повишава настроението и е добър мотиватор по пътя към успеха.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР