Бюти блиц с Анжела Недялкова

След роли в български филми и сериали родната киноактриса направи световната си премиера с участието си в продължението на легендарния „Трейнспотинг“ на Дани Бойл. Труд, талант и перфектна визия ù помагат да продължи да се развива професионално у нас и в чужбина. Била е част от международното жури на 21-вия София Филм Фест. А най-новата ù роля беше във втория сезон на сериала „Съни бийч“.

11 October 2022

Снимка: елена ненкова

В рубриката Бюти блиц даваме думата на известни личности, за да споделят гледната си точка към младостта и красотата, както и каква е личната им дисциплина в грижата за тях.

Какво означава да си млад?

Състояние на духа е. Както и да съхраним любопитството, което ни е заложено още в детска възраст, но често губим, пораствайки. В момента, в който спрем да сме активни и да си поставяме цели, независимо от възрастта ни – процесът на остаряване се ускорява.

Коя своя черта харесваш най-много? И коя би променила?

Външният вид до голяма степен е податлив на изменения, затова в днешно време, ако не харесваме някаква черта у себе си, можем да я променим наистина. Но аз искам да се фокусирам върху менталното и емоционалното здраве и да напомня, че човек може да измести перспективата на въпроса в по-положителна посока. Защо не харесвам дадена черта в себе си? Дали няма хора, които я обожават, смятат я за чар и за нещо, което ни откроява от останалите? Защо бих искала да променям тялото, което ми е дар, вместо да се погрижа за приемането на себе си, за любовта към себе си? Не смятам, че има проблем в манипулациите върху телата ни – някои хора наистина имат необходимост, след преживян тежък инцидент например. Смятам обаче, че започнахме да го правим с прекалена лекота и за сметка на психиката ни, както и че често мотивацията зад тези намеси е изключително нездравословна.

Най-добрият спорт/активност за тонус?

За тонус – почти всяка не твърде тежка форма на кардио според мен. Разходки сред природата. Йога или други упражнения за гъвкавост.

Отваря ли врати визията?

Да, да и да! Всички го знаем… Съвсем нормално е – визията е един от основните фактори, според които изграждаме своите първи впечатления за някого. Тя издава до каква степен човек се грижи за себе си. Ако към нея добавим и хигиена на мисълта, речта, заобикалящата ни среда – още по-добре!

Топ 3 на козметичните продукти, които ползваш и защо? Една идея повече на брой са, но са задължителният ми минимум за поддържане на кожата на лицето – почистващ крем за лице (без продукт с пяна), хидратиращ спрей с българска роза в комбинация с хидратиращ крем и киселини (ретинол, lactic acid + HA). Задължително SPF и лицев масаж.

Кой е екоелементът в бюти навиците ти?

Старая се да използвам минимален брой козметични продукти и винаги, когато мога, да избирам брандове, които рециклират и не експериментират с продуктите си върху животни. Имам продукти, изработени от рециклирана океанска пластмаса, които служат за многократна употреба. Събирам пластмасовите опаковки от шампоани, душ гелове и прочие и ги давам за рециклиране (в магазини dm има такава опция).

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР