Вино пътешествие из Италия

Събитие на ЕVA и Seewines с Алберто Бурато и Ferro13

20 October 2022

Тандем от ярки личности е в основата на иновативния винен проект Ferro13. Seewines и ЕVA имаха честта да бъдат посланици на идеите и хубавото вино от богатата селекция на вина с бранда Ferro13, които опитахме в уютното пространство на Seewines Gallery на бул. „България“ 106 в София.
 
Пристигнал от Верона, за нас и нашите гости тук бе Алберто Бурато – един от четиримата създатели на вино изцяло обърнато към хората, с високо качество и на достъпна цена. А посланието е да го изпиете с приятели, да се забавлявате и да празнувате радостта от живота.

Сред гостите на събитието бяха популярни лица от телевизионния екран, модата, изкуството, кулинарията и света на виното.

    Всяка бутилка Ferro13 е уникална, тъй като вината се произвеждат в различни региони на Италия – Ломбардия, Венето, Тоскана, Пулия и Сицилия, и отразяват не само традициите и темперамента на даден регион, но и носят характера на всеки един от създателите им – Алберто Дзампини, Алберто Бурато, Габриеле Стринга и Марко Бернабей. Всеки от гостите опита и избра своето любимо вино – и като човек присъствал и опитал, мога да кажа, че да избереш само едно вино от колекцията е наистина невъзможно.  Затова и нашите домакини се погрижиха да си тръгнем с богата колекция в специалната опаковка BOX от 6 вина Ferro13 – Nerd, The Lady, Gentleman, Hashtag, Hipster и Hacker, която уайнмейкърите наричат шеговито „уикендър“.  Вижте репортажа от събитието в октомврийския брой на списание EVA и научете още интересни и любопитни факти за хората, които стоят зад Ferro13 и философията как се прави хубаво вино по италиански. А в галерията ни сме подбрали впечатляващ обем от снимки, показващи интересни детайли от събитието. Четиримата винопроизводители са помислили и как да изненадват публиката и да направят всяка глътка истинско преживяване. Сканирайте QR кодa на гърба на бутилката ще откриете идеи с каква храна си представят съчетани вината Nerd (Nero d’avola), The Lady (Pino Grigio), Gentleman (Pinot Nero), Hashtag (Sauvignon Blanc), Hipster (Negroamaro) и Hacker (Sangiovese), каква музика им подхожа и кой филм пасва на духа от бутилката.  Ако искате междувременно да опитате Ferro13, поръчайте от www.seewines.com.



ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР