Добре приет, но нежелан съм аз?

17 September 2022

С този стих на френския поет Франсоа Вийон може да се обобщи ажиотажът около присъствието на Меган и Хари на тържествения прием, който ще се състои утре в Бъкингамския дворец, ден преди погребението на Елизабет Втора.

Британската преса изказва противоречиви твърдения. Някои настояват, че Хари и Меган са получили покана още в средата на седмицата, която впоследствие е била отменена, други твърдят, че поканата въобще не е била изпратена, тъй като по протокол приемът събира само работещи кралски особи, изпълняващи своите задължения, както и действащи държавни глави.

Сред държавните глави, които ще пристигнат в Лондон този уикенд, са президентът на САЩ Джо Байдън, френският президент Еманюел Макрон и канадският премиер Джъстин Трюдо. Световни лидери, посланици и чуждестранни кралски особи също са поканени на приема в двореца, където ще бъдат поздравени от новия крал и кралицата консорт.

Според „Дейли Телеграф“ объркването около поканата на Хари и Меган сочи към проблеми с комуникацията между установилата се в Калифорния двойка и британското кралско семейство.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР