Мария Илиева и естетиката след раждане в клиника VDerm и д-р Шаркови

Промените в женското тяло по време и след бременността са неизбежни, но, за щастие на съвременните жени, всички нежелани последствия от този период може да бъдат коригирани с помощта на съвременните методи на естетичната медицина

Люба Вангелова 28 July 2022

Промените в женското тяло по време и след бременността са неизбежни, но, за щастие на съвременните жени, всички нежелани последствия от този период може да бъдат коригирани с помощта на съвременните методи на естетичната медицина. Както е направила Мария Илиева. Прекрасна майка на две деца, тя ни разказа защо е потърсила професионална помощ във VDerm, а д-р Евгени и Ирина Шаркови ни споделиха какви са най-подходящите процедури в процеса на възстановяване след бременност и на кои от тях се е подложила красивата изпълнителка.

Мария, професия като вашата е изключително изискваща към визията: как се справяте с връщането във форма след второ раждане?

Професията ме задължава да съм в добра физическа и гласова форма за всяка среща с публиката и не мога да си позволя компромиси. Всеки траен успех в живота е функция на ясна цел, ежедневни усилия и дисциплина. Възстановяването след второто раждане определено се оказа предизвикателство. За разлика от първото, след което влязох бързо и без особени усилия в чудесна форма, този път не можех да се похваля със същото, напредъкът ми бе значително по-бавен. Затова потърсих съвет от най-добрите професионалисти.

С кои промени във визията ви се отказахте да се борите самостоятелно и потърсихте за тях професионална помощ?

Следя работата на д-р Шаркови от доста време. Навярно моите почитатели знаят за несбъднатата ми мечта да съм пластичен хирург. Интересът ми към тази част от медицината е задълбочен и нестихващ. Възхитена съм от резултатите, които постига екипът на клиника VDerm. Умението им да съчетават висок професионализъм с прецизно отношение към детайла, мярка и безупречна естетика е ключ към лидерството им в тази област. Свързах се с Евгени и Ирина, за да направим план за действие. На този етап, освен нисковъглехидратен хранителен режим и спорт, избрахме комбинация от най-добрите апаратни неинвазивни процедури в света, които се предлагат в клиниката. Виждам реални резултати и съм щастлива да получа грижа, която е всекидневие за звезди като Мадона и Джей Ло.

Предполагам, че естетичните процедури вече са неизменна част от графика ви. Колко време си позволявате да отделяте за тях?

Имам голям късмет да съм наследила гена на майка ми и баба ми, чиято възраст не личи. Не мога да разчитам само на това, разбира се, и след 21 години активна кариера все по-често се доверявам на професионални грижи за лице и тяло. Веднъж седмично отделям време за различни процедури. Програмата ми не позволява по-голяма честота, но при съвременните технологии и практики това е напълно достатъч-
но за нуждите ми.

Бихте ли се възползвали от достиженията на съвременната естетична медицина като миниинвазивните процедури за скулптиране на тялото, с помощта на които то може да върне идеалните си форми?

Мисля, че в България има доста грешно схващане за естетичната медицина. Прекаленото сякаш стана масова концепция за красота. Тъй като съм противник на подобна липса на мярка, съм щастлива, че сред приятелите ми са д-р Ирина и Евгени Шаркови – брилянтни професионалисти, прилагащи световни стандарти и процедури в естетиката. За мен те са съвременни творци на красота, превръщащи работата си в изкуство. Нямам колебание да се обърна към тях при нужда от промяна.

ПРОФЕСИОНАЛНО МНЕНИЕ
Кои са основните знаци във визията, които издават нуждата от професионална естетическа рехабилитация след раждане, известна като Mommy Makeover?

Д-р Евгени Шарков: В процеса на възстановяване след бременността и кърменето (т.нар. Mommy Makeover) пациентките в моя кабинет идват най-често за корекция в областта на бюста. Вследствие на хормоналния дисбаланс и промените в телесното тегло резултатът често е изконсумиране на жлезата и птоза (увисване) в тази зона. Друго желание на младите майки е контурирането на тялото, като част от него е абдоминопластиката, респективно отстраняване на излишната подкожна мазнина и на увисналата кожа. Едновременно с това се извършва и пристягане на самата коремна стена, т.нар. диастаза, която се получава при разтягането на мускулатурата. Това е притеснение за немалко дами от естетична гледна точка. Така че основните процедури по време на Mommy Makeover са корекции в зоната на бюста, на корема и ханша. Естествено, може да има и подзони на корекция (отстраняване на излишната мазнина и кожата) в зоната на ръцете, на шията, на гърба, на бедрата, на коленете, в зоната на брича. Минимално инвазивните процедури за възстановяването след бременност са с ефективност около 70–80%. Такива са MicroAire, BodyTite и Vaser.

Кои са най-търсените естетични процедури след раждане и кога е моментът за тях?

Д-р Ирина Шаркова: По време на бременността се изключват всички инжекционни процедури, както и лазерните и радиочестотните апаратни процедури, включително лазерната епилация. Една от малкото подходящи процедури за лице по време на бременност е JetPeel – детоксикираща и почистваща терапия, която стимулира синтеза на колаген, озарява и намалява появата на хиперпигментация. Използваме и Ultherapy – ултразвукова процедура, също подходяща по време на бременност. За периода на възстановяване след раждане препоръчвам лазер Genesis за подмладяване, PicoGenesis за редукция на пигментацията и белезите на стареене, мезотерапии, скинбустери, JetPeel или масажи. Ако пациентките не кърмят, тогава можем да включим и ботокс и други инжекционни терапии.
4 месеца след секцио и 2 месеца след нормално раждане може да се включат Evolve и Trueflex.
Evolve е неинвазивна радиочестотна процедура за стопяване и намаляване на обема на мастните клетки и стягане на кожата, като тя стимулира синтеза на колаген и еластин. Резултатите са видими само след 5-ата процедура, а максималните резултати се разкриват на осмата. Те са по-еластична кожа, подобрен тургур, намалени обеми на тялото. Успоредно се извършва и мускулна стимулация, която води до формиране на така желаната коремна преса, затова Evolve е подходяща за зоната на корема, където има най-голямо отпускане след бременността.
Trueflex – действа върху контракцията на мускула, извършват се до 54 000 контракции за 45 минути, което е равносилно на 54 хиляди коремни преси. Огромен ефект има и върху оформянето на така желаното стегнато и повдигнато бразилско дупе. Жела-
телно е обаче, преди да се подложат на тази процедура, пациентите да са загубили малко от мастната си тъкан и да са намалили обиколките. Затова е добре да се започне първо с Evolve, след което и Truflex. Но всички тези процедури успоредно може да се комбинират с т.нар. фейшъл терапии.
Често срещан проблем са активираните по време на бременността акне и косопад – третираме ги успешно с комбинация от различни лазерни и PRP процедури, и Magelan (която се равнява на 4-5 PRP процедури). Обикновено след раждането се засилват пигментациите. Ние започваме терапията им винаги след резултатите от пълната кръвна картина на пациентката. Затова тази терапия се прави при дерматолог с опит.

Какви конкретни процедури избрахте за Мария Илиева и защо?

Д-р И. Шаркова: Тя изглежда перфектно – няма нужда от инвазивни и драстични процедури по отношение на естетиката на лицето. По отношение на тялото решихме да започнем с неинвазивни процедури като Evolve и Truflex.
Д-р Е. Шарков: Проследявайки как се чувства и дали е доволна от постигнатите чрез тях резултати, и в зависимост от степента на удовлетвореността ѝ и от моята професионална преценка бихме могли да продължим към минимално инвазивните процедури като BodyTite, Vaser или пък MicroAire.

1 КОМЕНТАР
1
киркор
01 August 2022, 11:11

сложете “платена (анти)реклама” !!!!

ТВОЯТ КОМЕНТАР