Дизайнът на добрия живот

„Ако прекарваме по-голямата част от времето си в помещения с високо качество, тогава качеството ни на живот ще бъде по-високо“, твърдят от италианския бранд Lago.

18 July 2022

Тази визия вдъхновява дизайна на Lago, компанията, която проектира и произвежда не само мебели, а събужда емоции. Философията на бранда включва и понятието „психологически комфорт“, защото според собствениците „хората трябва да живеят в хармония със заобикалящата ги среда в дома или офиса.“

Цветни, разнообразни, нестандартни - това са част от думите, с които могат да бъдат описани мебелите на Lago. Кухни, спални, стенни композиции, всичко е подчинено на функционален и прагматичен дизайн - стандартни модулни системи, които осигуряват пространство, удобство и не на последно място фантазия в дома. Основополагащ за компания с толкова дълга история е принципът за безкомпромисно качество, което може да се види в материалите, финишите, механизмите.

На Salone del Mobile 2022 Lago защитава позициите си на световната карта на дизайна с проекта Good House, произведение на екологичната архитектура. Ключът е ориентиран към устойчивостта и драстично по-леките конструкции.

„В Lago искаме да покажем как архитектурното мислене винаги трябва да взема предвид реалните човешки нужди и грижите за околната среда“, казва Даниеле Лаго, главен изпълнителен директор и ръководител на дизайна в Lago S.p.A

Да видим какво представи италианският бранд на едно от най-престижните международни изложения за мебели и начин на живот през юни в Милано.

Кои са новите им продукти ?

Стъклената кухня по дизайн на Даниеле Лаго е с едва видими плотове, врати и дръжки, слети в обща „неуловима за иновациите“ визия. Прозрачният ефект идеално допълва N.O.W. килер с врати с патентован механизъм за отваряне и нови витрини с вградено осветление.

Диванът Happening на Мауро Липарини е актуален с непрекъснатите си линии, меките успокояващи форми и брилянтната си ергономичност. Той следва мечтата ни да живеем днес в домовете си по-дълго време и по-пълноценно. Happening позволява да създадем различни елементи, които могат да се комбинират заедно: линейни дивани, странични дивани, трапецовидни дивани и шезлонги. Три различни фотьойла, които повтарят едни и същи форми и размери, допълват колекцията.

Подобно на музикална партитура, която определя мелодичния модел, библиотеката Pentagram диктува ритъма на интериора. Елегантните рафтове създават динамичен, но лек външен вид, наподобявайки творбите на Моцарт. Това усещане се подсилва от осветлението, вградено в задните панели, украсено с изключителна визуализация в XGlass, цветно стъкло и лакирани покрития.

Отраженията, които винаги вълнуват окото, отличават модела гардероб N.O.W. – емблематичен продукт в колекцията спални на LAGO. Новите модели предлагат усъвършенствани стъклени панели, предлагащи елегантни опции за показване в опушен бронз, както и механизми, които споделят концепцията за ултра лекота.

Огледалото по дизайн на Даниеле Лаго може да се интерпретира като картина, отразяваща атмосферата на помещението във всеки час от деня. Прозрачна стъклена рамка с 45° ръб и вградено осветление обграждат отразяващата повърхност на настроението ни. Този минималистичен дизайн си играе със светлината и нежно отразява хармонията на интериора.

Air Walk-in-Closet изследва концепцията за лекота на гардероба. Дори името му подсказва основната идея на дизайнера Даниеле Лаго да конфигурира архитектурното пространство така, че то да „говори“ на индивидуален език. Тази иновативна мебел може да се използва като свободно стояща част, трансформираща се в централна преграда на стаята, шкаф за телевизор или модул за обзавеждане на антре, обща част или коридор.

Още лекота на въображението и начина ни на живот откриваме в Трапезарен шкаф 36e8 GLASS | LAGO

Модулната система създава индивидуални решения за шкафове в дневната, съобразени с размери, форми и цветове, така че те да отговорят на съответния декор и стил, и на изискванията ни за съхранение. Монолитни или като отделни елементи, окачени или на крака, те съчетават изцяло стъклени модули за съхранение със стенни панели за развихряне на въображението при декориране.

Вертикалните панели на бюфета N.O.W.  създават усещане за ритъм и променят статуквото, отдалечавайки се от традиционното възприятие за пространство за съхранение. Зад панелите се намира патентована система за отваряне на вратички, създадена да издържи изпитанието на времето. Можете да създавате безброй цветни настроения, персонализирайки всеки един панел от стъкления модул. По този начин шкафът N.O.W. символизира абревиатурата на името си N.O.W.  - “Not Only White”.

Повече информация за иновативните решения за обзавеждане на Lago може да откриете в магазините на Селаморе или на сайта.

 

 

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР