Нов дизайнерски тренд – растения върху дрехите

eva.bg 01 July 2022

Снимка: Instagram/loewe

Пролетната колекция на Loewe за сезон 2023 впечатли с едно особено интересно нововъведение, което няма как да пропуснем. Става въпрос за живи растения, които използват дрехите „като почва“.

Да, този експериментален процес е разработен върху няколко вида дрехи и обувки в колаборация с текстилния дизайнер Paula Ulargui Escalona.

Идеята е, че с времето дрехите винаги се сливат с природата, ставайки част от нея. В случая това се случва още докато ги носим.

Екипът разкрива, че са нужни около 20 дни за поникването на семената и достигането на желаната височина. През този период те били регулярно поливани.

Дрехите и идеята зад тези ходещи градини представляват илюстрация на сливането на органичното с изкуственото, както казва арт директорът Jonathan Anderson.

„Отне ни месеци опити върху различни материи, дрехи и с различни семена, докато открием правилните растения и дрехи“, коментира пред Vogue Paula Ulargui Escalona.

„Беше особено трудно, защото аз живея в Испания, където тествах и отглеждах растенията върху дрехите, а след това трябваше за 24 часа да бъдат доставени в Париж. Винаги се притеснявах, докато не разбера в какво състояние са пристигнали там“, казва още тя.

Вижте крайния резултат в галерията ни.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LOEWE (@loewe)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР