„Лице в лице“ с добрия вкус

Във виното, както и в модата, водещ е добрият вкус.

20 July 2022

Снимка: пресофиси

Във виното, както и в модата, водещ е добрият вкус. То е повече от чудесно допълнение към качествената храна, понякога и самостоятелно е достатъчно за един истински разговор „Лице в лице“. Именно Face 2 Face (F2F) се казва премиалната серия вина на родната изба New Bloom Winery. В тези вина модерните тенденции и класиката си подават ръка в името на глътката баланс.

Совиньон Бланът не излиза от мода

Вече повече от 10 години любимият бял винен сорт у нас е Совиньон Блан. От една страна, модата дойде с вноса от Нова Зеландия и Австралия, от друга, виното е лесно за консумация и добре се съчетава с разнообразна храна. „Натрупаният в последните години опит на българските енолози в работата със Совиньон Блан, както и добрата селекция на лозов материал доведоха до повишаване на качеството на вината от този сорт. Поради тези причини днес те са конкурентни като съотношение цена/качество на винения пазар в цял свят“, казват от New Bloom Winery. Тази година избата отбелязва 10-а юбилейна реколта от лозята си с този сорт с лимитирана серия Face 2 Face. Все пак половината от работата по едно вино е на лозето. Експертите препоръчват да съчетаете ароматите на грейпфрут, нотка свежа зеленина и лайм с гурме храна като сьомга, различни риби, пернат дивеч. Ако менюто включва азиатска кухня, виното ще бъде истински комплимент към нея. F2F Совиньон Блан намери място сред най-добрите пет Совиньон блана в целия свят на Los Angeles International Wine Competition.



Шардонето е класика в жанра

Другият бял сорт, превърнал се в истинска класика, е Шардоне. Серията F2F ще ви очарова още на пръв поглед със златист цвят. На аромат се откриват зрели летни плодове и бариков дъх – праскова, круша, лайм, нюанс на ванилия и маслен кейк. Виното е чудесна комбинация  пикантни азиатски ястия, богато овкусена паста и пица, специалитети от охлюви, атлантическа сьомга, океанска пъстърва, стриди, раци, свинско и твърди сирена.



Едно по-различно червено

Клише е да се пие червено вино само през по-студените месеци. Например ястие от свинско или агнешко ще си отива чудесно с едно от най-забележителните вина в серията F2F от немския сорт Дорнфелдер. Виното завладява с тъмнорубинен цвят с нюанс на арония. На нос има интензивен букет от череша, черна стафида, сладки подправки, барикова зрялост с нотка дим. Съчетава се добре и с патица, пуйка, фазан, едър дивеч.

От Съединение – с любов и знание

Вината Face 2 Face разкриват по най-добрия начин всичко, което се случва в Съединение – истинско разцъфване на винопроизводството. Оттам идва и името на избата – New Bloom Winery. Винарната показва модерното лице на българското винарство от регион с уникален тероар и традиции – Тракия, – припознат като една от най-добрите винени дестинации в света. New Bloom Winery разполага с 8 хил. дка собствени лозя. Основна цел пред екипа ѝ, воден от един от най-изтъкнатите родни енолози Владимир Влъчков, e да създават модерни, съвременни вина с добра изява на сортовите аромати и най-вече хармония на вкуса. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР