Il Volo с три концерта у нас

29 June 2022

Тримата млади италиански тенори Il Volo ще изнесат три големи концерта на Античния театър в Пловдив на 11 юли и на парк-център „Юнак“ в София на 13 и 14 юли. Турнето им е в подкрепа на албума им, посветен на творчеството на италианския филмов композитор Енио Мориконе.

Преди да направят записите, те гледат филмите на Серджо Леоне и на Джузепе Торнаторе с музика на Мориконе в продължение на месеци. Избират легендарни негови парчета. В проучването им помага и Андреа Мориконе – син на легендарния композитор.

Андреа написва специално за тях последната песен от албума им - „I colori dell’amore” и дирижира концерта им в Арена ди Верона през 2021, гледан от над 5 млн. зрители.

Самият Енио Мориконе също дирижира изпълнението на тримата на песента „E piu ti penso” през 2011 г. на Пиаца дел пополо в Рим Всеки от Il Volo има свое любимо парче от Маестрото: Джалука Джинобле харесва „The Ecstasy of Gold” от филма „Добрия, лошия и злия”, Пиеро Бароне - „Se” от „Ново кино Парадизо”, а Иняцио - музиката към „Легенда за пианиста” на Джузепе Торнаторе.

Билети се продават в системата на Eventim.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР