Непобедимият номер едно

Люба Вангелова 27 June 2022

Снимка: пресофис, личен архив

Сдобилата се вече с феноменална популярност N°1 de Chanel е новата линия на Chanel с чисти и устойчиви продукти, чиято формула е обогатена с екстракт от японска червена камелия. Защо именно това цвете е избрано за основата на формулата?

Всичко, появило се с име Chanel,е събитие, но тази нова козметична линия за грижа за кожата на марката има всички предпоставки да остане дълго сред водещите бюти новини. Сензацията се крие още в самото име N°1 de Chanel.

Когато получих покана за лично представяне на продуктите и то на наш терен в София, дори не питах за часа и мястото. Веднага откликнах с удоволствие и нетърпение. Престъпвайки прага на стилното пространство, на мига забелязах елегантните флакони и бурканчета в червено и черно. Доста са - кремове, лосиони, фон дьо тен, грим и дори ароматен мист. И узнах всички подробности за успеха им.

Научен пробив

Още от 2012 година едно от направленията на лабораторията на марката стават перспективите, които науката открива за нови възможности за удължаване на младостта и на красотата ни. И отговорът отново се крие в природата. Факт е, че клетките на тялото ни са с ограничена способност за делене - в определен момент старата клетка дава място на новата. Но с напредването на възрастта този процес се забавя и се нарушава - старите клетки все по-рядко отстъпват място на младите и просто остават там, където са били. Учените ги наричат фантоми, чиято вреда се състои не само в бездействието им, но и в това, че “заразяват” съседните клетки, като им пречат да вършат работата си. Този “ефект на снежната топка” е причина в една зряла кожа подобни клетки фантоми да са над 50%.

На учените от лабораториите на Chanel отнема около 10 години, за да изследват и опишат всеки етап от процеса. Те доказват, че скоростта му се ускорява в градски условия, под въздействието на слънце и на стрес. Това означава, че клетки фантоми може да се появят дори в кожата на млад човек. Много е важно да се спре този процес още в зараждането му. А учените откриват основният помощник за това - той се съдържа в екстракта от японска червена камелия. Това е протокатехова киселина, която притежава свойството да стимулира работата на клетките и да пречи на “заразяването” им от фантомите. Именно този компонент става основен във формулата на всички продукти от линията N°1 de Chanel.

Съставките отблизо

Формулата на продуктите от N°1 de Chanel е сред най-естествените, които някога е разработвала марката. Всички продукти съдържат до 97% съставки от натурален произход и до 76% компоненти, получени от червена камелия. Водата от това цвете освежава кожата, маслото - овлажнява, дрожди от микробиотата на камелията укрепват кожната бариера. А обвивката на семената на цветето се използват като материал за капачките на някои от флаконите.

Формулата е богата на антоцианини, невероятно мощен антиоксидант, благодарение на който венчелистчетата на камелията се сдобиват с красивия си наситен червен цвят и помага за защитата на растението от суровите климатични условия и неблагоприятните фактори на околната среда. В западната част на Франция(в областта Gaujacq), където климатът е влажен, Chanel разполага с микролаборатория и с полета, на които се отглеждат над 2000 сорта камелия. Техниките за отглеждането й са усъвършенствани максимално, за да бъдат съхранени естествените качества на растението.

Освен екстрактът от червена камелия и антиоксидантите антоцианини, формулата съдържа и хиалуронова киселина за хидратиране, ниацинамид за изсветляване и намаляване на микровъзпаленията, екстракт от морски микроорганизми, който усъвършенства текстурата и намалява видимостта на порите. Освен това е включен и екстракт от червена детелина, който в комбинация с вдъхващите живот на кожата свойства на червената камелия, придава красив и здравословен блясък.

Екстрактът от червена камелия има свойството да възстановява жизнеспособността на клетките на кожата
В гамата N°1 de Chanel влизат девет продукта - почистваща ензимна пудра, лосион, два серума, крем за лице и за околоочната зона, балсам за устни и за скули, линия фон дьо тени и благоухаещ мист за тяло.

Минимум отпечатък

Фокусът на гамата е върху естествената красота и устойчивите продукти. Използването на всяка част от червената камелия - семената, венчелистчетата, листата - прави възможно ограничаването на отпадъка и дава шанс за уникална грижа и защита на кожата. От опции за повторно зареждане до рециклирани и рециклируеми компоненти, дори багрилата за отпечатването на всяка опаковка са органични.

За кого е N°1 de Chanel

Създадена за грижа при първи признаци на стареене, линията N°1 de Chanel всъщност е за всяко градско момиче, за което антиоксидантите са приоритет в грижата за кожата и основен компонент за поддържане на дълголетието, независимо от възрастта и типа на кожата.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР