Дизайн от Пулия

Неразривно свързана с Пулия, компанията Natuzzi Italia черпи вдъхновение от уникалните местни пейзажи и култура, за да разпространява безпогрешно разпознаваемия стил на живот, основан на търсенето на хармония, дружелюбност и споделяне на общи ценности, характерен за региона.

20 June 2022

Диван Long Beach

Снимка: пресофиси

Създадена през 1959 година, днес Natuzzi Italia е най-големият производител на мека мебел в Европа. Компанията е определяна не на шега като „повелителя на комфорта“.

Дизайнът на мебелите е свързан с големите световноизвестни имена като Марсел Вандерс, Паола Навоне, Клаудио Белини и др. Характерно за бранда е изключителното качество и майсторското изпълнение както на диваните от кожа, така и на тези от плат, осигуряващи невероятен комфорт на сядане.

В търсене на възможности да осигури пълен релакс, италианската компания въвежда иновативни механизми, чрез които с едно натискане на бутон обикновеният диван се превръща в ергономична мебел.

„Движещата сила на нашата марка е постоянното търсене на хармония чрез форми, материали и цветове“, казва Паскуале Натуци – основател и главен изпълнителен директор на Natuzzi Italia.

Colosseo е модулна система дивани, състояща се от разнообразни елементи за съчетаване в безброй комбинации. Семплата и едновременно изтънчена външност с модерни детайли превръща Colosseo в изключителен представител на неподвластния на времето дизайн. В него е вградена иновативната система Triple-Motion, която предлага електрическо задвижване за всяка седалка.

Така човек може да регулира позициите на облегалката за глава, облегалката на дивана и подложката за крака според желанието за удобство. Пълнеж от полиуретан, мемори пяна и 100% гъши пух, осигуряват изключителен комфорт на сядане и отличен външен вид, който остава непроменен с времето. Colosseo се предлага в широка гама дамаски от плат или от фина кожа Natuzzi, в над 200 цвята. Към седалките могат да се добавят отворени елементи за съхранение, които да се използват още като подлакътник или рафт.

Диванът Long Beach е модулна система, в която са съчетани фини материали и прецизна италианска изработка. Още на пръв поглед Long Beach изглежда мек, удобен и гостоприемен, а подлакътниците му предоставят щедро място и максимален комфорт.

По дизайн на Клаудио Белини, в дивана има вградена прецизна мисъл за удобството. Краката му са скрити в основата и позволяват височината му да се регулира. В добавка към стремежа за пълноценен релакс е и мекият пълнеж със слой от гъши пух във възглавниците. Диванът Long Beach може да предложи голяма гама от тапицерии, включително сваляеми калъфи от плат и фина кожа Natuzzi. Модулната му система, разработена с възможност за линейни или ъглови композиции, отговаря на изискванията на различни жилищни пространства.

Квадратните и линейни форми на дивана Iago са в перфектна хармония с меките му възглавици. Ниските места за сядане предлагат комфорт и естетическа привлекателност. Красотата съответства на иновациите в този диван: механизмът, вграден в него, осигурява максимален комфорт чрез регулиращите се подглавник и подложка за крака. Специално изработените "прищипани" шевове оформят възглавниците и подчертават тапицерията. Моделът Iago преоткрива класическото усещане за мебел и е идеален акцент в дневната.

Със своя стилен дизайн, меки форми и регулируеми облегалки за глава, диванът Borghese осигурява максимално комфортно изживяване. Той е олицетворение на елегантност, изисканост и майсторство. Компактният му външен вид внася семпла елегантност във всяка обстановка. Може да бъде тапициран с кожа или текстил.

Проект на архитектите Манцони и Тапаниси, диванът Dorian впечатлява със своите щедри пропорции и меки форми. Широките ергономични седалки и подлакътници с пълнеж от мемори пяна и гъши пух, предоставят мечтания от всеки комфорт. Скритите метални крака не драскат и не се пързалят по подовата настилка. 

Със своята неподластна на времето красота и изключителна модулност, диванът Dorian е сред вечните модели в колекцията на Natuzzi Italia. Всеки модул е елегантно завършен от всички страни, за да може да се използва като самостоятелен елемент.

Вдъхновено от органичните форми на природата, креслото Botanic е привлекателно убежище, което добавя стил и оригиналност към интериора. Botanic е израз на стила на 50-те години на миналия век, с ясни заявки към по-късните тенденции, и е хармонизиран в отворен проект с метални крака по дизайн на Клаудио Белини.

Креслото Couture предлага дълбока седалка и обгръщаща облегалка, осигуряващи изключително приятно изживяване. Меките форми и елегантните му обеми го превръщат в оазис на релакс и комфорт. Дизайнът е на Манцони и Тапаниси, дали отличителен стил на всяко едно от произведенията си.

Дизайн, технология и мекота са основните характеристики на накланящия се стол Ilia, създаден от дизайнера Мауро Липарини.

Успокояващата обгръщаща форма създава визуално впечатление за комфорт, потвърдено от невероятната мекота на пълнежа. Ilia е уникално кресло, където модерният дизайн среща ергономичността и удобството, типични за креслата с механизъм. Пълнежът на креслото е комбинация от два отделни слоя полиуретан с висока плътност и Climalight - иновативен материал, произведен в центъра за нови разработки на Natuzzi. Използваната техника е взаимствана от техниките за подплънките в облеклото, и е успешно приложена в света на интериорния дизайн. Функцията за електрическо накланяне се захранва от вградена акумулаторна батерия, за да се избегнат кабели. Отварянето на опората за крака и накланянето на облегалката се контролират отделно, докато облегалката за глава може да се регулира ръчно, за да се постигне желаното положение.

Sleeping Argo e шезлонг с гостоприемен и приветлив дух. С помощта на сензорни бутони към новаторски електрически механизъм се движи така, че да подсигури удобна позиция за релакс.Дава усещане за изключителен комфорт на тялото както в позиция на шезлонг, така и в позиция на легло. Sleeping Argo е покрит особено щедро с тапицерия от кожа или плат, която допълва усещането за пълноценна почивка. Елегантната панделка, която се връзва на гърба на шезлонга е специален детайл от колекцията на именитата дизайнерка Паола Навоне.

 

Подробна информация за характеристиките и за наличните модели на бранда Natuzzi Italia може да получите в магазините „Селаморе“ в София и Варна, както и на интернет адрес.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР