Звездите с необичайна колекционерска страст

Какво обичат да колекционират знаменитостите? Някои примери наистина ще ви изненадат

eva.bg 19 June 2022

Снимка: getty images

Богатите и известни хора имат склонността да изненадват с необичайните си изисквания и предпочитания. Определен цвят плюшени завеси в гримьорната, четен брой декоративни възглавнички... Чели сме и сме чували за много звездни странности.

Оказва се, че някои знаменитости могат да се похвалят и с истинска колекционерска страст, а сред любимите им предмети за събиране има кукли, ножове, насекоми и какво ли още не.

Ето 10 топ имена на Холивуд, чиито колекции наистина ще ви изненадат.

  

Анджелина Джоли от години събира ножове, според някои източници дори кинжали. Доста добре пасва това на Господарката на злото, нали? Актрисата е започнала това свое хоби на 11-годишна възраст, а днес го споделя със сина си Мадокс. Анджи е запалена и по книги първо издание.

Пенелопе Крус е обсебена от закачалки. Темпераментната испанка настоява да държи роклите и палтата си в гардеробите на закачалки, които не са метални и които сама си е набавила. Колекцията й включва над 500 закачалки в различи дизайни и размери.

Ако мислите, че Клаудия Шифър има бляскава колекция от обувки или бижута, изобщо няма да сте на прав път. Манекенката е фен на изкуството, вдъхновено от насекоми. Наистина нямаме идея откъде се е взела у нея тази любов към буболечки, но модната икона в едно свое интервю споделя, че като дете е била запленена от паяци.

Деми Мур е горд собственик на богата колекция от порцеланови кукли. Според близки до актрисата куклите й наброяват няколко хиляди.

Никол Кидман колекционира древни монети. Твърди се, че в колекцията й могат да бъдат открити и няколко изключително редки образци от Юдея.

Много знаменитости колекционират картини, но Брад Пит предпочита предмети на изкуството и различни мебели, изработени от метал. Дори самият той е направил няколко. 

Леонардо ди Каприо колекционира винтидж играчки. През 2001 г. той разпродаде на търг част от колекцията си за благотворителност, като събра 110 000 долара.

Куентин Тарантино има завидна колекция от награди за кино, но това, което е негова лична страст и което той събира, са тематични настолни игри. Режисьорът предпочита образци на попкултурата, каквато е например играта Rolling Stone (rock & roll music game for anyone who has ever heard a song).

Джони Деп колекционира кукли Барби, специално издание. Актьорът, който наскоро спечели дело срещу бившата си съпруга Амбър Хърд, е казвал, че тази негова колекционерска страст се е появила, когато децата му са били малки. Припомняме, че от брака си с Ванеса Паради звездата от „Карибски пирати“ има две деца – Лили-Роуз (23) и Джак (20).

Том Ханкс приютява в дома си стари пишещи машини. Актьорът казва, че повечето от тях дори са в изправност. Колекцията му включва 250 машини. Впечатляващо.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР