Д-р Гергана Манолова: Potenza означава младост

Младост без компромиси!

04 June 2022

Снимка: личен архив

Младостта отдавна не се вписва в рамките на оформен контур и липса на бръчки. Тя е излъчване, здрава кожа и светлина в очите. Най-търсената процедура за естествено подмладяване в САЩ стъпи за първи път в България. Свързахме се с първия специалист, който я внедри в работата си — д-р Гергана Манолова. Тя е дерматолог с богат опит не само в лечението на всички видове кожни и венерически заболявания, но и в естетичната медицина, и в процедурите за лице и тяло. За нея като професионалист, който винаги дава най-доброто за своите пациенти, Potenza e системата, която осигурява индивидуално отношение към нуждите на кожата, уникални резултати и бързо възстановяване.

Доктор Манолова, има ли процедура, която може да върне времето назад и да направи кожата ни отново млада и красива?

д-р Гергана Манолова

Ако има един апарат, който да означава младост, за мен това е Potenza – ново поколение RF микронидълинг, който стимулира производството на нов колаген и еластин и е най-търсената процедура за естествено подмладяване в САЩ! Potenza повдига и стяга видимо кожата. Заличава белези и стрии. Страхотни са резултатите при третиране на цикатрикси, които не се повлияват нито от пилинги, нито от лазери. Огромно предимство е, че може да се използва целогодишно.

Защо наричате Potenza ново поколение RF микронидълинг?

Тя е първата в света RF (радиочестотна) система с 4 режима на работа. Съчетава два метода в една система - монополярна и биполярна радиочестота, 1 MHz и 2 MHz, за да предостави високоефективни процедури за всеки тип кожа. Благодарение на тези 4 режима на работа мога да предоставям както по-повърхностни, така и подълбоки процедури в зависимост от индивидуалните нужди на кожата на пациента.

Затова казвате, че Potenza е система.

Potenza е съвкупност от много апарати в един, които действат като една цяла система за подобряване на цялостното състояние на кожата - работи както за здравия ѝ вид, така и за плътността, еластичността и блясъка ѝ.

С какво се отличава от досегашните технологии за подмладяване?

Появата на този апарат е отдавна чакано събитие. Единствено Potenza ми дава богат избор между 10 различни вида конфигурации от игли, които в зависимост от индивидуалните нужди на кожата използвам за постигане на най-добри резултати. Без аналог е например способността на Tiger Tip да доставя радиочестотната енергия едновременно в две дълбочини в кожата и това го прави незаменим за моите пациенти, които желаят силно стягане.

Как се случва персонализирането на работата с Potenza?

Системата разполага с различни видове капачки и различна комбинация от игли. Персонализираме главите, за да работят спрямо нуждите на пациента - подхождаме спрямо вида и типа на кожата, както и спрямо нейното състояние. Мултифункционалността на системата Potenza позволява да се работи върху всеки тип кожа, всяка част на тялото, по всяко време на годината. Няма универсален метод. Това е основното, което я различава от другите микронидълинг системи - индивидуалното отношение към нуждите на кожата на всеки пациент.

Специалната Fusion Tip технология при Potenza е единствена в света при микронидълинг апаратите. Какво точно прави тя?

Fusion Tip е моето тайно оръжие, когато желая да вкарам дълбоко в дермата различни серуми и „коктейли", които да допълнят силното въздействие на комбинацията от радиочестотна енергия и микронидълинг.

Potenza е сред първите такива апарати не само в България, но и в Европа. А вие сте сред първите специалисти, избрали да работят с тази система. Как се решихте на подобна отговорност?

Винаги съм била водена от стремежа да предлагам на пациентите си най-иновативните технологии. Не правя компромиси, що се отнася до здравето и красотата на кожата им. Реално при Potenza един ственото, което вкарваме в кожата, е радиочестотната енергия, никакви други продукти. С гордост поех отговорността да бъда първият лекар в България, който предоставя тази възможност на пациентите си.

Коя отличителна характеристика на Potenza ви впечатли най-много?

На първо място – здравият вид на кожата след третиране, тъй като Potenza запазва нейната цялост. А когато кожата е здрава, всякакъв друг тип естетична корекция остава на заден план. Забелязва се отличен резултат още след първата процедура. Основна отличителна характеристика е, че Potenza стимулира регенерацията на кожата и производството на нов колаген и еластин.

Какви проблеми (не само естетически подобрения) може да бъдат третирани с апарата?

Имаме пациенти с изключително тежки цикатрикси, постакнетични, след прием на Роакутан®. Действа благоприятно при свиване на разширени пори и лечение на акне. Премахва успешно белези и стрии.

Какви са най-честите отзиви на пациентите ви след третиране с Potenza?

Най-често хората идват при мен с желание за повдигане на лицевия контур, заличаване на белези от акне, свиване на пори и премахване на стрии. Доволна съм, защото Potenza може да удовлетвори и най-смелите желания на пациента. Най-забележим е ефектът при възстановяване на лицевия контур, повдигане и стягане на кожата, скулптиране на средната част на лицето, извайване на скулите, повдигане на веждите. Ревитализиращото действие върху кожата е много силно и в зони като горен и долен клепач, шия и деколте. Процедурата минимализира видимите белези на времето, които се наблюдават по ръцете, и стяга отпуснатата кожа на корема и в областта на бедрата. Скоро се завърнах от Световния конгрес по естетична и антиейдж медицина в Монако, където преминах поредното обучение, свързано с работата с Potenza. Имах възможност и да сравня резултатите при мои пациенти с тези на стотици лекари в целия свят. Смея да твърдя, че попадаме в челните позиции по най-добри постижения, въпреки краткия период, в който използваме системата.

Колко време отнема възстановяването след процедурата?

Много е индивидуално за всеки пациент – при някои отнема между 2 или 3 дни до седмица, при други възстановяването може да трае и повече. За оптимален ефект са необходими между 3 и 6 процедури по един път месечно.

Изискват ли се специфични последващи грижи?

Давам указания на пациентите как да се грижат за кожата си в следващите 72 часа, но контактът лекар–пациент не приключва след напускането на клиниката. Нашата колаборация за перфектни резултати продължава поне още седмица, тъй като кожата претърпява различна трансформация по време на нейното регенериране, което е засилено. Поради тази причина е много важно да се спазват стриктно насоките: по-специална домашна грижа, употреба на медицинска козметика и използване на фотозащита. Трябва да се избягват допълнителни козметични и естетични корекции в рамките поне на 2 седмици след манипулацията. Процедурите може да се правят целогодишно, не се влияят от слънцето.

Възможна ли е комбинация с други извършени преди това естетични манипулации?

Може да се комбинира с всякакви други манипулации - естетични корекции, поставяне на хиалуронови филъри, ботулинов токсин, инжектиране на различни „коктейли" в кожата. Това може да се случи, след като премине срокът на възстановяване, който е изключително кратък.

В кои от случаите са най-видими резултатите с Potenza във вашата практика?

Най-бързо реагират по-младите кожи, те по-бързо се възстановяват и по-бързо образуват колаген, докато при по-възрастните са необходими повече процедури, но там пък имаме феноменални резултати, особено след 4-тата процедура. При по-младите кожи ефектът се вижда още след 1-вата или 2-рата процедура.

Подходящ ли е този микронидълинг при много тънка и чувствителна кожа?

Категорично да, благодарение на индивидуалния подход и настройки, което при други микронидълинги не може да се случи. Монополярната радиочестота например е по-комфортна при пациенти с тънка и чувствителна кожа, а от друга страна, можем да определим нивото на проникване в кожата. Това означава, че можем да достигнем в дълбочина от 0.5 мм до 4 мм в зависимост от нейната структура. За мен категорично Potenza е бъдещето и рецептата за вечна младост!

S Line & Dr. G е в кв. Манастирски ливади, ул. "Проф. Вeлизар Велков" 4а. За повече информация: +359 897 409 920.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР