Хелън Мирън и Анди Макдауъл - две пораснали момичета танцуват на червения килим

eva.bg 28 May 2022

Снимка: getty images/guliver

Не крийте възрастта си момичета. Вместо да губите енергия и емоции в прикриване на бръчките и цвета на косите, бъдете най-добрата версия на себе си и се забавлявайте. Черпете с пълни шепи от живота, игнорирайте злостните коментари и нека бръчките не са от тревоги, а от усмивки.

Както правят тези две пораснали момичета – Анди Макдауъл и Хелън Мирън. Двете бяха специални гости на фестивала в Кан и показаха на всички как се прави ефектно и запомнящо се минаване по червения килим.

Не, не става въпрос за разголени и провокативни рокли. 76-годишната Хелън Мирън и 64-годишната Анди Макдауъл плениха с усмивки, непринудено поведение, естествен чар и женственост - убедете се в галерията ни.

Нещо повече, по детски потанцуваха пред фотографите, искрено се смяха и забавляваха и с такава бодра походка взеха стълбите към залата, сякаш са малки припкащи по поляната момичета.

И двете не крият паяжината от бръчки по лицата им. Спряха да прикриват и естествения цвят на косите си.

„В началото се притеснявах как ще реагират хората, дори си мислех, че ще трябва да се крия с перуки. Но след първите няколко пъти, в които показах прошарените си коси, се почувствах много силна. Разбрах, че решението ми е било правилно. Усещам се естествена, без преструвки, комфортно, истинска. Приемам това, което съм. Странно е, но сякаш сега се чувствам по-млада, защото изглеждам естествено. Косата отговаря на възрастта на лицето ми“, каза преди време Анди Макдауъл.

И допълва: „Истината е, че се чувствам страхотно за годините си и смятам, че съм в прекрасна форма, защото спортувам много, храня се правилно, водя активен начин на живот. Смятам, че имам право да се гордея от това, което съм, а не да се опитвам да крия възрастта си. Защо трябва да изглеждам по-млада от годините си? От мъжете не очакваме същото нещо, нали така? Дори напротив, много харесваме по-възрастните мъже, с прошарени коси, тези, които не крият годините си. Кога ще имаме същото отношение и към жените?“

Що се отнася до Хелън Мирън, тя смята, че хората се страхуват от сивите си коси, защото те показват, че вече са в друга възрастова група. „Но вие наистина сте в друга възрастова група. Съжалявам, че ще ви го кажа, но е така. Защо тогава не приемете годините си и не им се радвате. Гледайте от положителната страна, не търсете негативите.

Не се чувствайте парализирани от собствената си несигурност. Не бъдете твърде учтиви и спрете да се извинявате толкова много. Нямам предвид да сте груби, а да цените себе си. Много добра идея е понякога да погледнете на света като дете или чужденец и да наблюдавате собствената си среда. Представете си, че виждате всичко за първи път и опитайте да изживеете магията – защото има магия нявсякъде около вас. Всичко, от което се нуждаете, е да се види със свежи очи“, казва Хелън Мирън.

Така че, не пилейте време в криене на възрастта си, пораснали момичета. Просто се радвайте на живота и се опитайте да го погледнете със свежи очи, през погледа на дете.

Вижте в галерията ни тези две прекрасни дами от дефилето им на червения килим в Кан снощи и сме сигурни, че ще се почувствате вдъхновени да бъдете това, което сте.

 

1 КОМЕНТАР
1
Анка
29 May 2022, 17:11

Много ги харесвам и двете и също като тях, се старая да се радвам на моята зряла възраст, да живея здравословно и се чувствам освободена от необходимостта да се правя на по-млада. Женствеността не е привилегия на младите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР