Итън Хоук с филм за Пол Нюман и Джоан Удуърд в Кан

Лилия Или_Ева 08 May 2022

Трети и четвърти епизод от документалната поредица на Итън Хоук за Джоан Удуърд и Пол Нюман - "Последните филмови звезди" ще бъдат показани на Филмовия фестивал в Кан, който започва на 17 май. Американският актьор е и режисьор на сериала и ще присъства на прожекцията заедно с най-малката дъщеря на легендарната холивудска двойка Удуърд-Нюман - Клий Нюман Содерлънд. Изпълнителен продуцент на лентата, която е съвместна продукция на Nook House Productions, Under the Influence Productions, CNN Films и HBOMax, е Мартин Скорсезе. Поредицата ще бъде излъчена в рамките на програмата Cannes Classics и е завладяващ, интелектуален и вълнуващ документален филм за живота и кариерата на Джоан Удуърд и Пол Нюман. В него участват актьори като Джордж Клуни, Оскар Айзък, Зоуи Казан и Сам Рокуел. Има интервюта на Елия Казан, Сидни Полак, Пол Нюман.

Програмата на Cannes Classics стартира с „Майката и блудницата“ на режисьора Жан Юсташ, скандалният носител на Гран при в Кан през 1973 г. На прожекцията ще присъстват звездите на филма Франсоа Льобен и Жан-Пиер Льо заедно със сина на Юсташ - режисьора Борис Юсташ. 

Сред другите филми от програмата са италианската драма на Виторио де Сика "Шуша" (1946), цифрова реставрация на "Последният валс" на Скорсезе (1978). Ще бъде отбелязана 70-та годишнина от прожекцията на музикалната класика "Аз пея под дъжда" и ще бъде прожектирана реставрирана версия на "Изпитанието" на Орсън Уелс, която е възстановена от оригиналния 35-милиметров негатив.

За да почете 75-ата годишнина на Филмовия фестивал в Кан, бижутерийната компания Chopard преработи статуетката на Златната палма. 

75-ият филмов фестивал в Кан ще се проведе от 17 до 28 май.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР