Зоуи Кравиц, най-прелестната Жена котка

Тя идва след Мишел Пфайфър, Хали Бери и Ан Хатауей, а ние нямаме търпение да видим какво ни е подготвила.

eva.bg 06 March 2022

Снимка: Снимка: getty images/guliver

На 4 март беше премиерата в България на новия „Батман“. Вече сме се запътили към киносалона, но преди това ви срещаме малко по-отблизо с прелестната Зоуи Кравиц, защото има голяма вероятност тя да открадне шоуто от Робърт Патинсън.

Зоуи Кравиц е дъщеря на актрисата Лиза Бонет и Лени Кравиц. Родена е на 1 декември 1988 г. в Лос Анджелис. Пълното й име е Зоуи Исабела Кравиц.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz)

Ролята на Жената котка определено е голям професионален успех за нея, но далеч не е първият. Зоуи се снима във филми от 2007 г., участва в блокбастърите „X-Men: First Class“ (2011), „Divergent“ (2014) и „Mad Max: Fury Road“ (2015), но светът оцени автентичния й талант в „Големите малки лъжи“ през 2017 г. В нашумелия минисериал Зоуи си партнира с Никол Кидман, Лора Дърн, Рийз Уидърспун, Шайлийн Удли, Мерил Стрийп. Първият сезон беше страхотен, за втория можем да поспорим...

„Чувствам се оптимист. Всичките взаимоотношения, които съм имала и имам в живота си – приятелствата, връзките, семейството, това е пътуване, което ме учи как да бъда честна. Сега съм на място, където всичко, което чувствам, е ОК.“

Зоуи всъщност не получава наготово ролята на Жената котка въпреки звездните си родители. Конкуренцията е доста сериозна и до последно фаворитките са три – Зоуи, Теса Томпсън и Лупита Ньонго (или поне това са най-спряганите имена). Режисьорът Мат Рийвс обаче избира Зоуи, казвайки й просто „Ти си тя“.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz)

Връщайки се към кастинга, Зоуи си спомня, че е трябвало да изиграе сцена с каска и веднага е решила, че това ще я провали. По-късно, по време на снимките, Мат Рийвс споделя: „Никога не е имало момент, в който да е била несигурна. Тя има добри инстинкти. Невероятно умна е, много забавна, честна, непретенциозна и имаше страхотни идеи за еволюцията на характера. Тя е страхотен творчески партньор.“

Джейсън Момоа е първият, който поздравява Зоуи за ролята на Жената котка. Прави го в социалните мрежи с тяхна обща снимка и текст „Толкова съм горд с мечето Зозо“. Припомняме, че Момоа е също част от DC вселената като Аквамен. И набързо вмятаме, че той и майката на Зоуи, Лиза Бонет, са отново заедно! Няколко седмици след като обявиха развода си, двамата решиха да си дадат още един шанс.

Но да се върнем на Зоуи. В интервю за мартенския брой на американския ELLE тя споделя доста лични неща, а фотосесията е завладяваща.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz)

„Когато бях на 20, имаше известно объркване и напрежение около моето фамилно име. Хората винаги щяха да мислят, че ако получа роля, то това ще е заради фамилията ми. Беше ми трудно. Но и бях невероятно привилегирована. Лесно си намерих агент. Няма да се преструвам, че не ми е било от полза. Но никога не съм забравяла, че трябва да работя здраво. Като дете правех представления в къщата на баба и дядо. И нямаше нищо общо с това кое е семейството ми. Правех го, защото това обичах.“

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lenny Kravitz (@lennykravitz)

През 2019 г. Зоуи Кравиц се омъжи за актьора Карл Глусман, но двамата се разделиха след само 18 месеца съвместен живот. Разводът им бе финализиран през август миналата година. Зоуи споделя, че по време на изолацията заради ковид е имала време и възможност да преоткрие себе си.

„Карл е невероятен човек. Наистина причината не е в него, а в мен – аз се уча да си задавам въпроси за това коя съм, все още се уча и това е хубаво. Това е пътешествието, на което съм в момента.“

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz)

Зоуи влага енергията си в Жената котка и в снимките на „Батман“. Признава, че тази роля й е помогнала да стане по-силна, по-уверена в себе си.

Най-добрата приятелка на Зоуи Кравиц е Алиша Кийс. Двете често си говорят за стойността на това, което сме като жени. Обичат да си напомнят една на друга, че са специални, силни, важни.

Освен актриса Зоуи е и музикант и автор. В момента тя записва своя соло албум. Създаването на музика, казва тя, й помага да отработи емоциите, които понякога я затрупват.

Зоуи Кравиц е и режисьор. Първият й филм „Pussy Island“ е в предпродукция. В него ще участва Чанинг Тейтъм, а действието ще разкаже историята през очите на Фрида – сервитьорка на коктейли, която се сближава с милиардера Слейтър Кинг (Тейтъм) и заминава за частния му остров. Но не очаквайте банална любовна история, защото филмът е трилър, който обещава да ни държи под напрежение и дори да ни шокира.

„Все още искам да се впускам в приключения, да изживявам луди, забавни нощи, да посрещам изгреви... Игривото, безгрижно поведение е нещо, което винаги се надявам да съхраня. Дори когато съм на 70.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР