Бюти блиц с Ива Софиянска-Божкова

Журналист, ПР на клиника VDerm, редактор Гости в „Забраненото шоу на Рачков“ и съосновател на агенция A-social заедно с Евгения Джаферович и Биляна Запрянова

Люба Вангелова 24 February 2022

Снимка: Цветан Игнатовски

В рубриката Бюти блиц даваме думата на известни личности, за да споделят гледната си точка към младостта и красотата, както и каква е личната им дисциплина в грижата за тях.

1. Топ 3 на козметичните продукти, които ползваш и защо?

Ползвам само медицинска козметика заради нетолерантната ми и реактивна кожа. За нея се грижи д-р Ирина Шаркова. Препоръчвам на всички с проблемна кожа да се консултират с дерматолог. Така че в дневната ми рутина задължително присъства мицеларна вода и измиващ гел за лице за чувствителна кожа на Bioderma. Отскоро се опознавам и с Biologique Recherche – имат нова серия за кожа като моята.

2. Кой е екоелементът в бюти навиците ти?

Използвам изключително малко козметика, а за тялото – само натурални продукти. Един от любимите ми е кокосовото масло. Природните съставки повлияват много добре състоянието на кожата ми.

3. Какво означава да си млад?

Моника Белучи казва, че когато маската на младостта паднала, тя се е превърнала в по-добър човек и че човек не трябва да се гордее с младостта си, защото заслугата не е негова. В различните държави от ЕС за край на младостта се приема различен период – в Швеция се смята, че тя приключва на 34, а в Гърция – на 52. Какъвто и калкулатор да използвам за този отговор, аз все още съм млад човек. Може би отговорът на този въпрос ще дойде с натрупания житейски път. На този етап за мен младостта е насладата от живота. Децата ми. Моят съпруг. Родителите ми биха казали, че е въпрос на дух – няма да го оспорвам.  

4. Коя своя черта харесваш най-много? И коя би променила?

Не съм суетна. Ето това намирам за една от хубавите страни на младостта – позволява ти да минаваш за кратко през огледалото. Харесвам очите си. Принципно смятам, че те казват много за нас.



5. Най-добрият спорт/активност за тонус.

От половин година имаме една спортна група с Жени Джаферович, Маги Джанаварова, сестрите ми и още приятелки, с които тренираме сутрин във Vibes фитнес – денят става друг. Освен че тренировките са супер ободряващи, в комбинация с компанията добрият тонус е гарантиран.

6. Отваря ли врати визията?

Каквото и да говорим, външността винаги е определяща. Тя е тази, която може да отвори, но може и да затвори врати. Никога не съм разглеждала поведението си спрямо външността си. Важното за мен е било да направя впечатление с интелекта си. Смятам, че една усмивка може да отвори много врати. Отношението, не визията трябва да отваря врати.

Специалният въпрос: Промени ли телевизията (и това, че си била пред екран) представата ти за красота?

Красотата е нещо, което човек има по природа. Така че никой не би следвало да се възгордява от нея. Но, да, телевизията те държи отговорен. Когато си на екран, трябва да се погрижиш да си гримиран и с прическа. В ежедневието си не се гримирам. Сега, когато съм в телевизионна пауза, си позволявам повече да бъда жената от живия живот, а не от екрана. Дънки, тениска, маратонки и без грим. Това съм аз.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР