Новата колекция на Baxter

Колекцията 2021 на луксозния италиански бранд черпи вдъхновение от света на изкуството, модата, дизайна и архитектурата и е вълнуващо съчетание на материали, цветове и текстури

eva.bg 18 February 2022

Диван Clara

Baxter представи новата си колекция на престижното мебелно изложение в Милано през септември 2021 г.

Кожата е най-значимият материал в историята на компанията, създадена от двамата предприемачи Луиджи и Паоло Бестети, които носят специфичното ДНК, характеризиращо италианските законодатели в дизайна.

Може би точно в това се крие магията на Baxter - от избора до обработката и запазването на автентичните качества на естествената кожа като гъвкав, устойчив, приятен на допир, сложен материал, който в новата колекция се съчетава по оригинален и въздействащ начин с естествения камък – рядък вид мрамор или скъпоценен оникс.

Колекцията 2021 черпи вдъхновение от света на изкуството, модата, дизайна и архитектурата. Тя представя смесването на различни визии, обединени от дръзкото използване на цветовете и все по-формалната идея за пространствата.

Тя следва правилото, на което се подчиняват висшата мода и изкуството: да отворим вратите към съвременната еклектика, изразена чрез баланса на дизайн, традиция и иновации. Всички мебели носят посланието на бранда, че „емоциите не бива да бъдат описвани, те трябва да се изживеят“.

Дивани, кресла, маси, легла - новите продукти са свързани с имената на световноизветни дизайнери като Паола Навоне, Драга и Аурел, Студиопепе и Федерико Пери, както и на оригиналния творец - Кристоф Делкур. Негови предмети са излагани в множество галерии в Европа, Северна Америка, Австралия и Азия, а безспорното признание на таланта и успеха му е поканата от Родолфо Дордони да работи за компанията.

Колекцията 2021 на Baxter е създадена върху идеите за модулност и обли форми, в която използваните материали и цветове удивляват с три уникални палитри с впечатляващи контрасти. Два нюанса на зеленото преливат към цветове на кора на дърво и лишей, за да пресъздадат усещането за топла и изискана домашна атмосфера.

Clara е модулен диван, съставен от множество елементи, съчетаващи се в композиции, които „разчупват “ дневната. Иновативният проект е подписан от Кристоф Делкур.

Благодарение на разнообразните си модули позволява да създадете мечтаната конфигурация в точните пропорции. Clara има дълбока седалка и масивна облегалка, която придава стил и силна идентичност, а меката перфектно обработена кожа добавя нотка на елегантност в дома.

Barret е кресло, чийто дизайн е вдъхновен от формите от 70-те години на миналия век. Дело е на дизайнерския тандем Драга и Аурел за Baxter. Фотьойлът Barret съчетава класическа външност и съвременен стил, за да се превърне в любимо място за отпускане в дома. Ергономичният му дизайн го прави изключително удобен, а щедрата кожена тапицерия е майсторски зашита към конструкцията.

Fany е масичка за кафе с естествени форми, проектирана от Кристоф Делкур за Baxter. Краката са изработени от римски травертин и кожа, детайлите са от метал в матова боя, плотът е от разтопено стъкло. Всичко това превръща масичката в скулптурен елемент, чийто стремеж към съвършенство се изразява чрез неговите форми и материали.

Леглото Milano, проектирано от Паола Навоне, допълва колекцията Milano на Baxter. Тапицирано в мека кожа, то има удобна табла, която сякаш обгръща и приканва към почивка. Големи обеми, овладяни чрез хармоничен баланс на формите, са основните характеристики на леглото, чиято силна идентичност лесно се вписва във всеки стилно подреден дом.

Масичката Tebe на Baxter P. е изключително елегантна малка маса, проектирана в различни размери, която очарователно допълва интериора в холното помещение. Дължи името си на едноименния град в Египет, където преди много години е имало кариери от оникс, използвани за изграждането на храмове.

Tebe е изпълнена в различни видове естествен гланцов оникс или матов мрамор, а към краката е добавена 4 мм подсилваща вложка от закалено стъкло. Всяка масичка е уникална и неповторима.

Диванът Brigitte , проектиран от Драга и Аурел, е с меки извити форми и масивна облегалка. Приветлив и удобен, Brigitte приканва да се отпуснеш в идеална за сядане позиция. Диванът впечатлява с модерен и ефектен дизайн, и с изключително майсторско отношение към детайлите и материалите.

Масата Ellipse е проектирана от Федерико Пери за новата колекция 2021 на Baxter. На пръв поглед масата изглежда лека въпреки размерите си, но всъщност е изработена от солидни материали – MDF за основа с кожена тапицерия. Плотът е от скосен камък с елипсовидна форма, покрит с водоотблъскващо защитно масло.

Mikado е етажерка с изискан характер, силна индивидуалност и стройна конструкция, изработена от метал, покрит с кожа, което й придава елегантен и оригинален вид. Дизайнът е на Федерико Пери. Вписва се хармонично във всяка интериорна среда - от жилища до офиси или бутици. Тя може да бъде персонализирана според конкретните нужди и визия, за да отговаря по най-добрия начин на идеята за хармонично пространство.

Повече информация за новата колекция на Baxter може да намерите на сайта selamoredesign.com.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР