В дома на Гуинет Полтроу

eva.bg 03 February 2022

Гуинет Полтроу отваря за първи път вратите на имението си в Монтесито за списание Architectural Digest и трябва да признаем, че сме впечатлени.

Не сме и очаквали кичоза цветна палитра, ненужни акценти върху лукса или провокативни следи от лайфстайл империята й Goop. Домът на Гуинет е стилен, елегантен, с акцент върху комфорта и спокойствието. След като се разходите в галерията ни, ще ви се прииска да „отидете на почивка“ в този дом.

Гуинет признава, че винаги е харесвала района на Санта Барбара и когато през 2015 година вижда на пазара това имение в Монтесито, веднага открива безграничния му потенциал, макар че е в окаяно състояние Започва един дълъг близо шестгодишен процес на ремонт, за който разчита на помощта на архитекти и интериорни дизайнери.

Силата на една къща е в тънкостите при овладяването на светлината и пространството. Прекарахме много време в оценка на семейните ни модели и навици, как всъщност живеем, какво ни е комфортно. Затова и фокусът беше върху преживяването, емоцията”, споделя Гуинет.

Тя определя дизайна на къщата като „парижки апартамент, разположен в стара европейска плевня, високи тавани, наводнено със светлина място, на което усещаш както разточителство, така и практичност.“

Вижте в галерията ни какво са сътворили екипът от дизайнери и самата Гуинет за шестте години, в които реновират изцяло имота.

Ще откриете толкова много кътчета, на които ще ви се иска да се отдадете на медитация, съзерцавана, четене на книга... Но го има и усещането за уют, за обживян дом, за място, в което копнееш да се прибереш след дълъг работен ден. Специално внимание обърнете на банята.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР