Победителите в Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge

Журито присъди наградата от 200 000 евро на стартъпиот Руанда и Холандия

18 January 2022

Tommy Hilfiger, част от PVH Corp. и представляван в България от SARKK SA, с радост анонсира компаниите Lalaland и UZURI K&Y като победители в третото издание на Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge- глобална програма, отдадена на подкрепата за иновативни идеи за по-приемствена модна среда.

Финалният етап от програмата се проведе виртуално, а шестимата финалисти представиха своите идеи пред журито, сред които бяха Томи Хилфигър, основателят на едноименната модна къща, и Яра Шахиди, която бе част от есенната кампания на американския ритейлър. Победителите си поделиха наградния фонд от 200 000 евро, както и получиха шанс да са част от едногодишна менторска програма в INSEAD и стаж при глобалните експерти на Tommy Hilfiger.

Над 430 стартъпа и скейлъпа от 22 страни внесоха своите предложения за конкурса, който е своеобразно отражение на философията на американската марка за оползотворяване на всеки ресурс и приветстване на всички.

Освен определянето на финалистите, феновете на марката имаха и възможността да гласуват кой проект да получи допълнително финансиране на стойност 15 хил. евро и да бъде награден с отличието „Фаворит на публиката“.

Победителите

Базираната в Холандия Lalaland спечели доверието на журито, заради своята платформа, работеща с изкуствен интелект, която създава персонализирани и инклузивни модели за нуждите на онлайн търговията. Майкъл Мусанду, съосновател и главен изпълнителен директор на Lalaland, коментира, че като основно вдъхновение зад проекта стои идеята нито един потребител да не се чувства пренебрегнат, когато пазарува онлайн и да може лесно да се идентифицира с показаните модели.

Руандската компания UZURI K&Y концентрира своите усилия в производството на обувки от рециклирани автомобилни гуми, като същевременно осигурява препитание на местните младежи. Кевин Кагиримпунду, съосновател и главен изпълнителен директор на компанията заяви, че благодарение на Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge той ще може да сподели мечтата на UZURI K&Y и да предостави обувки, произведени по устойчив начин, на света.

Южноафриканската Clothes to Good пък получи наградата от 15 хил. евро. Социалното дружество създава възможности за микробизнес в Южна Африка и осигурява работни места в предприятия за рециклиране на текстил за хора с увреждания. Тами Грейлинг, оперативен директор, сподели, че с признанието на публиката за положените усилия от Clothes to Good,те ще могат да продължат да създават възможности за развитие сред южноафриканските жители.

От Tommy Hilfiger хвърлят поглед и към предстоящото четвърто издание на конкурса. Процесът по приемане на кандидатурите ще започне през март месец тази година. Заинтересованите предприемачи, които биха искали да получат повече информация, могат да се запишат тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР