Бюти блиц с Цвета Евтимов

Цвета Евтимов е известен инфлуенсър, позната с името FabMama, по професия е спортен журналист, майка на 4 деца и победител в категория „Mama“ на наградите The#Awards.

17 January 2022

В рубриката „Бюти блиц“ даваме думата на известни личности, за да споделят гледната си точка към младостта и красотата, както и каква е личната им дисциплина в грижата за тях.

Топ 3 на козметичните продукти, които ползваш, и защо?

Дълго време използвах неподходящи продукти. Нуждите на кожата се променят според сезона и моментното й състояние и е трудно човек сам да избере подходяща грижа. Отскоро ползвам продуктите на Biologique Re-cherche, които бяха подбрани за мен от специалист, и забелязвам огромна разлика. Ако трябва да са три продукта, избирам почистващ, крем-маска и слънцезащита.

Кой е екоелементът в бюти навиците ти?

Използвам етерични масла и често си правя домашни маски. Гледам да са с максимално натурални продукти, подходящи и за деца, защото моите момичета (три от четирите деца на Цвета са момичета, б.ред.) обичат тези наши женски моменти.

Какво означава да си млад?

Преди се страхувах от старостта и белезите, които оставя. Но с времето осъзнах, че най-важно е състоянието на духа. Аз се чувствам на 25. Със съпруга ми често се шегуваме, че все още се чувстваме като гаджета, които току-що са се запознали – млади и свободни. Децата обаче бързо ни връщат в реалността. За видимите следи на остаряването се грижи д-р Василева от „Дермаголд“. Тя помага външността ми да съответства на състоянието на духа ми.

Коя своя черта харесваш най-много? И коя би променила?

Преди да срещна съпруга си Илиан (баскетболната ни легенда Илиан Евтимов, б.ред.), бях несигурна девойка с ниско самочувствие, която не харесваше почти нищо в себе си. Той ми показа, че обичаната жена е щастлива в тялото си въпреки несъвършенствата. Сега се харесвам такава, каквато съм. Да, винаги има какво да се желае, но се чувствам уверена в кожата си и съм благодарна, че тялото ми е дарило живот на 4 деца.

Най-добрият спорт/активност за тонус.

От тийнейджър водех борба с килограмите и съм опитала какви ли не аеробни спортове. Тренирах до изтощение и въпреки това не изглеждах по начина, по който исках. Така открих фитнеса, или по-точно зоната с уреди с тежести. Влизах в залата, слагах слушалките и това беше моето време. Оказа се, че тренировките с щанги ме разтоварват страхотно. За половин година имах тялото, което исках. Сега имам лекарска забрана заради тежки усложнения по време на последното ми раждане. Надявам се скоро да имам зелена светлина да се върна в залата.

Отваря ли врати визията?

Разбира се! Но и затваря! Аз съм спортен журналист по професия и дълго време водех спортни новини. Визията е решаваща за всеки с тази професия, но истината е, че е трудно за една добре изглеждаща жена да се докаже като професионалист в тази мъжка сфера.

Специалният въпрос: Голямо семейство, повече задължения – как оптимизираш грижата за красотата си?

Всяка многодетна майка ще ви каже, че едно голямо семейство няма как да функционира без сериозна организация. Всичко правим по график и всеки много добре знае какви са неговите задължения. Успявам да намеря време за всичко (освен да спя). Опитвам да съм много стриктна в грижите за външния си вид и да не нарушавам навиците си. Освен това смятам, че така давам чудесен пример на дъщерите ми как да се грижат за себе си.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР