Празничен звън

Юлия Спасова 28 December 2021

В дните между Коледа и Нова година можем да помислим за лека промяна на декорацията у дома и от коледното червено и зелено сега да заложим на малко блясък в злато или платина – стои величествено като лек контур на фин порцелан или върху чаши от кристално стъкло!

Приборите за сервиране задължително трябва да са в унисон с цвета на избрания благороден метал. Това е по-лесно от всякога, защото има прибори за хранене, както и за сервиране в цвят мед, злато, шампанско, черно или дори във всеки от изброените цветове с античен финиш.

Големите салатени купи за различните салати, овалните плата за предястията и купата за хайвер, пълна с лед, за поддържане на перфектната температура на хайвера, са като пожелание за хубава и перспективна нова година. Кристална купа за плодове и плато на краче за новогодишната торта или традиционен сладкиш, а защо не и стъклен съд с плодов пунш, са още няколко предложения за разкош на трапезата.

Част от етикета за новогодишната празнична маса е красиво застаналият в средата свещник с игриво горящите в очакване на новото начало свещи. А като фонов аромат извън масата са запалените свещи с новогодишни празнични ухания или с аромата на ябълка и канела, напомнящи коледните базари.

Заменяме веселите коледни покривки и салфетки с изискани едноцветни, избрани в жакардов десен или такива с лъскав метален елемент, кореспондиращ с избрания при порцелана и приборите. Добавяме пръстени към текстилните салфетки и задължително подготвяме изискани чаши за шампанско с най-кристалния празничен звън, който да донесе здраве и берекет!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР