Модата: грееща, тлееща, разтапяща, карамелизираща

Коледната тема на дизайнерското студио "Иван Асен 22" в София е насочена към топлината, светлината и искрящата страст на противоположния елемент на студа и зимата: огъня!

eva.bg 18 December 2021

Снимка: Петър Тановски

Различните състояния на горящи и разтапящи се повърхности, на тлеещи и угаснали въглени и пепел,  на опърлени ръбове, миризмата на горящо дърво, греяно вино, карамелизирана стапяща се захар са превърнати във вдъхновения за разработка на тактилни структури, за работа с греещи и тлеещи цветове, със светлини и сенки, за създаване на раздвижени, трансформиращи се меки или остри форми, избуяващи силуети, ярко и запомнящо се присъствие.

Дизайнерските разработки ще включват вдъхновени от пламъци задвижени елементи и форми: ресни, волани, плисета. Ще видим богати наслоявания на текстурирани и различни на плътност повърхности и плетива в огнени цветове. Пепел и разтопени повърхности пък ще бъдат преведени в набори, вълнообразни форми и обеми. Опърлени, обгорени ръбове ще служат за вдъхновение за третиране на материи.

Връхните дрехи ще са с изчистени слоеве, принт с триизмерен ефект, ватирани обеми, свръхизмерни функционални елементи, скулптурни ръкави.В събитието участват дизайнерите и лейбълите Prototype 23, Диляна Иванова, Георги Флоров, nelmit, Off Limits, Милена Начева, Славина Петрова, Юлияна Янъкова, Радостина Клинкова, Полина Сотирова, Анелия Антова, Диляна Чолакова, Динка Касабова, Стиляна Джонгова, Илка Пейчева, YOD by Яна Дворецка, Инна Габровска, Евгени Петков и Йордан Михалев. Авторски аксесоари ще представят Гергана Труканова, Калина Чанкова, Весела Мигарова, Five Seasons и KENNA Jewelry.Като нови имена в настоящото издание ще се включат студентите от 3. курс от НБУ Милица Миланова, Ели Ненковска, Анита Рачева и Кристина Любенова.

Лице на авторската фотосесия на Петър Тановски с дизайнерските модели е Александра Спасова с грим от Арина Митева и коса от Станимир Барутчиев-Миро. Специално оформеният към събитието интериор е на Диляна Иванова, а графичното оформление на рекламните материали поема Георги Флоров.

Поради ограничителните мерки, посещенията на изложбата ще се осъществяват с предварителни записвания на ден и час на 0888399506, съобщения във Фейсбук и на мейла [email protected].Дизайнерското събитие се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програмата "Едногодишна подкрепа на частни професионални организации в областта на изкуствата".

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР