Германия, ще се видим скоро!

Включете се в инициативата на списание EVA и Туристически Борд на Германия

14 December 2021

Краят на годината наближава. Време е за равносметки и списъци с желания. А на прага на всяка нова година, обикновено едно от основните желания е да пътуваме. Много и до различни дестинации.

Така че, когато правите списъка с местата, които бихте искали да посетите догодина, със сигурност няма да сгрешите, ако включите и някой немски град. Дали ще е Берлин - историческа столица на Германия или пък Бремен, където може да се отдадете на дегустации в пивоварната UNION, печене на кафе и занаятчийски работилници. Може пък да е Хамбург заради кулинарното му разнообразие в редица пазари – включително легендарния рибен пазар, който привлича местни жители и туристи всяка седмица в продължение на повече от 300 години. А защо не Любек – задължителна спирка за любителите на марципана.

И още:

- Щутгарт е любима дестинация за любителите на автомобилите. Музеят на Mercedes-Benz, както и Музеят на Porsche, по най-вълнуващия начин представят дългата традиция и история на автомобилната индустрия, с която Германия е известна в цял свят. Но Щутгарт може да предложи много повече от автомобилни изкушения, той се намира в един от най-големите лозарски региони в Германия, в сърцето на града е Дворцовият площад, а за любителите на природата - Вилхелм, една от най-красивите ботанически зоологически градини с над 8000 животни.

- Франкфурт е град с богата история, културни забележителности, музеи, но е популярен и като дестинация за пазаруване. Във Франкфурт можете да посетите наскоро напълно реконструираната стара част на града - Altstadt и да посетите къщата на Волфганг фон Гьоте. Този град е богат и на музеи от двете страни на река Майн. И непременно опитайте местната кухня - прочутите франкфуртски колбаси и зелен сос!

- Дюселдорф е лайфстайл мегаполис на Рейн. Този град е синоним на мода, пазаруване, култура, традиции и качество на живот. В спокойствието на духа и космополитния чар на Рейн са се развили изобилие от забележителности и атракции, които трябва да се видят и преживеят. Разходете се по крайбрежната алея на Рейн, която води до пристанището MedienHafen със сгради на международни архитектурни звезди като Франк О. Гари и Дейвид Чипърфийлд.

- Хановер е панаирен център с най-голямата изложбена площ в света, който е домакин на някои от най-важните панаири днес. Посетителите на Хановер могат да се насладят и на обиколка на замъка на река Лейн, който някога е бил кралска резиденция. Определено едно незабравимо преживяване е разходката из буйните градини като градината Херенхойзер, която е една от малкото запазени барокови градини в Европа, както и градините Бергартен, Джордженгартен и Велфенгартен.

Да, списъкът с желани дестинации е голям и толкова разнообразен.

И докато избирате любим град в Германия за екскурзия догодина, то може да се включите в играта на списание EVA и Туристическия Борд на Германия като ни споделите кой е градът, а ние пък може да ви зарадваме с ваучер на стойност 500 лв. за чанта и/или куфар, за да подпомогнем пътуването ви до Германия. Ваучерът важи за избран от победителя MALL или магазин. Ето и условията на играта:

1.Последвайте линка https://www.germany.travel/en/cities-culture/towns-cities.html На него ще намерите подредени по азбучен ред градовете в Германия. 

2. Изберете града, който желаете да посетите, копирайте линка и го поставете като коментар под поста на играта във Фейсбук страницата на списание EVA. Тагнете и човека, с когото си пожелавате да разгледате този град.

Крайният срок е 22 декември, а на 23-ти чрез случаен жребий ще определим победителя, който ще получи ваучер на стойност 500 лв.

Ако имате повече градове в листата си с желания, то нека всички те присъстват в коментара ви и тагнете всички хора с които си пожелавате да пътувате.

Германия, ще се видим скоро!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР