Цветът на годината Pantone 2022

Днес той беше представен на международна конференция онлайн с експерти по дизайн, графика и мода, и журналисти от цял свят. За първи път в историята Институтът Pantone създава изцяло нов цвят: Pantone 17-3938 Very Peri.

09 December 2021

Цветът на 2022 година беше представен на международна конференция онлайн с експерти по дизайн, графика и мода, и журналисти от цял свят. За първи път в историята Институтът Pantone създава изцяло нов цвят: Pantone 17-3938 Very Peri.

Комбинацията от виолетовочервени нюанси и синьо представя идеята за трансформацията на досегашните ни представи за физическия и дигиталния свят.

Тази трансформация се появява според експертите след няколкото световни локдауна и изолации, което означава, че цифровият свят заема ново място в живота ни. Тази промяна се наблюдава в много области, включително в дигиталното изкуство и старта на възхода на метавселената, защото разрушаваме все повече граници и с тях идват нови възможности и промени.

Pantone 17-3938 Very Peri е описан от Лиътрис Айсман, изпълнителен директор на Pantone Color Institute, като предаващ „живо, радостно отношение към живота и динамично присъствие в него, насърчаващо свободата на творчеството и въображението“.

Според експертите Цветът на 2022 Very Peri ще подтикне хората да погледнат внимателно към трансформиращите процеси в живота си и ще вдъхнови професионалистите в областта на модата, продуктовия, графичния дизайн и дигиталните изкуства да потърсят нови кодове на изразяване.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР