Коледа с аромат на кафе, мода и гора

Nespresso демонстрира своята преданост към природата в коледната си селекция „Даровете на гората“, партнирайки си с модната дизайнерка Йохана Ортиз

eva.bg 13 December 2021

Някъде в Колумбия едни хора наричат гората свой дом. Някъде в Колумбия зрее и кафето за вашата първа стопляща чаша „съвършенство“ в зимния ден и за предстоящите празници. Пак там една жена успява да изгради от нулата бранд за висша мода и да даде работа, глас и самочувствие на жените и колумбийските майстори занаятчии.

Вдъхновена от красотата на природата и горите, празничната колекция на Nespresso „Даровете на гората“ отразява предаността на бранда към грижата за околната среда и земите, в които той отглежда кафето си. Колекцията включва специална селекция от лимитирани кафе вкусове, както и празнични аксесоари. Любителите на кафето могат да направят чудесен подарък на себе си или на близък човек с чиста съвест, защото с всяка празнична покупка кафе брандът помага за опазването на 10 милиона дървета в горите на Амазония. Така подаръкът е и за природата.

За да оживее дизайнът на колекцията „Даровете на гората“, Nespresso си партнира с колумбийската дизайнерка за висша мода Йохана Ортиз. Самата Йохана признава, че за нея дизайнът и природата винаги са вървели ръка за ръка и че колумбийското кафе заема специално място в сърцето й. Ето защо приема с радост и силна мотивация идеята за този проект. „Подходих лично към това партньорство, в което откривам и идеален смисъл за себе си като активен поддръжник в борбата срещу климатичните промени. Когато проектирах колекцията, се водих от идеята да уловя красотата на гората във всеки продукт, като включа богатите горски сенки и тъмни земни тонове в моите дизайни. Това беше невероятен процес, по време на който много се забавлявах“, споделя Йохана Ортиз.

В продължение на почти 20 години Nespresso се фокусира върху грижа за природата чрез проекти за агролесовъдство за опазване на околната среда и екосистемите, на които разчита в своите кафе ферми. Програмата Nespresso AAA Sustainable Quality™ гарантира избора само на най-качествените зърна кафе, с акцент върху практики за устойчиво развитие (чрез използване на рециклирани материали, но и не само), като същевременно подобрява начина на живот на фермерите. Съживяването на застрашените кафета и общности пък е поет ангажимент с програмата Reviving Origins.

Тази Коледа на фокус е подкрепата на местните общности, които наричат гората свой дом. За опазването на 10 милиона дървета в горите на Амазония брандът си партнира с Conservation International и общността Madroño, намираща се на територията на Ла Педрера, Колумбия. Опазването на горите играе огромна роля във визията за устойчивост на Nespresso, която е да създаде чаша кафе с положително въздействие върху света – от „черешата“ (така брандът нарича плодът на дървото кафе) до всяка чаша „съвършенство“.

Каква е връзката с Йохана Ортиз? Със седалище в Кали, Колумбия, марката за дрехи, аксесоари и бански Johanna Ortiz е отдадена на общността и своята мисия. Разработва ателие с най-съвременни технологии, за да гарантира опазването на занаятчийските познания, техниките на предците и културното наследство. В компанията работят над 360 души, които се гордеят с местното производство, създаването на работни места и овластяването на жените и колумбийските занаятчии. През 2017 г. Йохана Ортиз стартира „Escuela Johanna Ortiz“ – безплатна програма за обучение, която предлага познания в занаята на шиене на професионално ниво и курсове за бродерия от висок клас. Над 60 жени са завършили тази програма. Миналата пролет Йохана Ортиз си сътрудничи с H&M. Колекцията, предназначена за жени с всякакви форми и размери, достигна до над 73 страни и отбеляза първото сътрудничество на H&M с латиноамерикански дизайнер. Йохана Ортиз попадна в Business of Fashion’s 500 – индекс на хората, оформящи световната модна индустрия.

Кафето е един от най-специалните сутрешни ритуали, който ни позволява да забавим темпото и да се насладим на всяка глътка „енергия“. Особено в последните вече над 18 месеца, през които домът ни се превърна и в офис пространство. А времето, споделено с най-любимите ни хора, е все по-ценно. Затова от Nespresso ви предизвикват да изразите своята обич с чаша кафе. Широката гама от кафемашини със свеж и иновационен дизайн са чудесен подарък за всеки.

За любителите на класическо ароматно еспресо са тук базовите модели, като Essenza Mini и Inissia Ruby Red. По-комплексните машини, като Lattissima one и Atelier, пък предлагат възможност за приготвяне на повече видове напитки у дома. Общото между всички е, че перфектно допълват и подобряват аромата, крема и вкуса на Nespresso Grand Cru кафета. Системата Nespresso, изразяваща се във взаимодействието между кафемашината и капсулата, позволява на производителя да контролира с швейцарска прецизност всяка променлива в уравнението, за да доставя съвършеното кафе, чаша след чаша.

Коледа тази година е с аромат на кафе, мода и гора. Освен специалната селекция от лимитирани кафе вкусове и празничните аксесоари, част от вдъхновяващата колекция „Даровете на гората“, разгледайте и кафемашините Nespresso. Защото какво по-хубаво от подарък, направен с внимание, обич и отговорност?

Лимитираната празнична колекция „Даровете на гората“ е вече достъпна в търговската мрежа. Официалните магазини на Nespresso в България се намират на бул. Черни връх 100, в Парадайс Център и на бул. Ситняково 48, в Сердика Център. Продуктите им може да намерите и онлайн на www.nespresso.bg.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР