Когато Бардем срещнал Кидман

05 December 2021

Снимка: getty images/guliver

На 10 декември предстои световната премиера на биографичния филм за връзката на холивудската актриса Лусил Бол с кубинския музикант Деси Арназ - "Да бъдеш Рикардос". В главните роли са Никол Кидман и Хавиер Бардем.

Испанският актьор признава, че когато австралийската му колежка се появила за първи път на снимачната площадка по време на пробите за гардероб, грим и прически, той самият онемял. Сред останалите от екипа също се възцарило мълчание. Бардем си помислил: "Гледай ти. Това е моята съпруга." И се пошегувал: "Здравей! Аз съм мъжът ти, без значение дали това ти харесва или не."

 

"Нямахме  много време да репетираме заедно преди снимките, нито да общуваме като Хавиер и Никол - споделя Бардем. - Директно влязохме в образите на Люсил Бол и Деси Арназ." Актьорът не си е давал сметка какъв феномен е създаденият от актрисата и музиканта сериал "Обичам Люси" в Щатите. Когато получил предложението за ролята, по-скоро го е заинтригувал образът и силната личност на неговия герой. "Деси е бил природна стихия - обяснява актьорът, - мъж със силна енергия, много умен, мощен и неудържим, като бик. Неовладяем. Но е бил много упорит и човек с идеали." Признава и, че като испанец се чувства съпричастен на борбата на Арназ да се наложи в Съединените щати като имигрант от Куба.

Биографичният филм за любовта между холивудската звезда Люсил Бол и известния кубински музикант, диригент, артист, комик Деси Арназ, е написан и режисиран от Арън Соркин и разказва за момент на криза в брака им. Децата на двойката – Луси Арнас и Деси Арнас-младши, са продуценти на филма. 

Снимки от премиерата може да видите в галерията ни.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР