Клуни отказал 35 милиона

04 December 2021

В скорошно интервю пред в. Guardian актьорът Джордж Клуни призна, че е отхвърлил предложение да участва в реклама на авиокомпания, за което е щял да получи 35 милиона долара за еднодневна работа.

Разубедила го е съпругата му Амал Клуни - адвокатка по човешки права, защото според нея то е било отправено от страна със съмнителна репутация. Актьорът нееднократно е заявявал обществената си позиция. През 2019 г. той призова да бъдат бойкотирани девет луксозни хотела на султана на Бруней заради суровите му закони срещу гей-общността, включващи дори смъртно наказание. През 2018 написа публично писмо след трагичната престрелка в гимназията "Марджъри Стоунмен Дъглас" във Флорида, подкрепящо активизма на учениците и им предложи подкрепата си за насърчаване на безопасността в училищата и контрола върху носене на оръжия.

Негово вдъхновение, призна той, е съпругата му Амал и се похвали, че последните й двама клиенти са спечелили Нобеловата награда за мир и тя е измъкнала безброй журналисти от затвора. Заедно с нея светъл пример за актьора е и собственият му баща Ник Клуни - известен водещ на телевизионни новини и наложил се в бранша със своята почтеност.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР