Избира коледните подаръци сама

27 November 2021

Елизабет II не пазарува сама, макар че в по-младите си години го е правила, но винаги избира коледните подаръци за семейството и приятелите си лично.

Бившата придворна дама и близка приятелка на кралицата, лейди Ан Гленконър, разкрива тази подробност в книгата си „Моят изключителен живот в сянката на короната“.

В нея Гленконър описва радостното нетърпение в очакване на коледните празници в двореца и как Елизабет II се подготвя отрано да зарадва всички.

Под „всички“ трябва да се разбира не само членовете на кралското семейство, но и персонала. Традиция е кралицата да надписва собственоръчно коледни картички с пожелания и да поръчва пудинг за служителите.

По думите на придворната дама всяка година са купувани над 1500 пудинга от Tesco, както и подаръци от Harrods или Fortnum and Mason, като последният чек на Нейно Величество е в размер на девет хиляди паунда.

Баща й Джордж VI, както и дядо й Джордж V, също са купували коледни подаръци за служителите си и това не е единствената традиция, която Уиндзорите пренасят през поколенията.

Очаква се семейството да се присъедини отново към Нейно Величество за Коледа.

„Тази година, както никога досега, за Нейно Величество е изключително важно да бъде заобиколена от своите близки", споделя източник от двореца пред „Мирър“.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР