Ема Радукану - душата на дете в две хубави очи

Ирина Иванова 28 November 2021

Снимка: getty images/guliver

Родена в Торонто, Канада, от румънец и китайка, но израснала в Лондон, 18-годишната Ема Радукану бе провъзгласена за новото дете чудо на тениса, след като през лятото стана най-младата британка, класирала се за осминафинал на Уимбълдън, а в средата на септември безапелационно спечели US Open, последния за сезона турнир от Големия шлем.

Само преди няколко месеца Ема Радукану заемаше 338-о място в световната ранглиста. След Уимбълдън премина на 150-о, а сега новата шампионка на US Open вече е номер 23. Логично банковата й сметка също набъбна и възлиза на над 4 милиона паунда.

Големите играчи в модата и козметиката буквално наддават за нея - Tiffany & Co. вече обявиха, че тя е новото им лице. Излязоха и прогнози, че ако кариерата й се развива добре, в следващото десетилетие Ема Радукану има шанс да се превърне в първата жена милиардер в спорта.

Дете на родители финансисти, Ема взима уроци по балет по настояване на майка си, но също така – по голф, картинг, мотокрос и дори екстремно планинско колоездене, по идея на баща си. От 5-годишна играе тенис, който постепенно измества всичко останало. Сега има една-единствена мечта и тя е с успехите си да носи радост на родителите си, които по собствените й думи са доста взискателни.

След американския си триумф Радукану си направи профил в най-популярната социална мрежа в Китай и публикува видеообръщение на мандарин към почитателите си. Мандарин е майчиният й език, но в кухнята тя предпочита да чува румънски, защото обожава ястията на букурещката си баба.

На тазгодишната Мет Гала, най-бляскавото събитие в света на модата, организирано традиционно от главната редакторка на американския Vogue Ана Уинтур в музея „Метрополитън“ в Ню Йорк, Ема Радукану присъства, облечена в черно-бяло творение на Chanel, допълнено с бижута за тяло на същата марка. Онова, което наистина озари haute couture събитието обаче, не бяха нито тоалетът, нито аксесоарите й, а самата тя – с рафинираната си екзотична красота и все още по детски пленителна усмивка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР