Кейт Мидълтън в главна женска роля

Remembrance Sunday без кралица Елизабет Втора.

eva.bg 15 November 2021

Снимка: getty images/guliver

Броени часове преди събитието стана ясно, че кралица Елизабет Втора по здравословни причини ще пропусне традиционното възпоменателно събитие – Remembrance Sunday. То се чества всяка втора неделя на месец ноември, в памет на загиналите във войните, в които е участвало Обединеното кралство. Очакваше се това да е първата публична поява на 95-годишната кралица от две седмици насам.

Отсъствието на Елизабет Втора веднага наложи прегрупиране на дамите от кралското семейство, а конфигурацията стана ясна, когато те заеха мястото си на третия балкон, от който наблюдаваха церемонията.

В центъра бе херцогинята на Кеймбридж, съпруга на престолонаследника принц Уилям и най-вероятната бъдеща кралица на Великобритания Кейт Мидълтън, от дясната й страна – херцогинята на Корнуол и съпруга на принц Чарлз Камила Паркър, а от лявата й страна – Софи, графиня на Уесекс и съпруга на най-малкия син на Нейно Величество, принц Едуард. Вижте ги в галерията ни.

39-годишната Кейт Мидълтън бе облечена в строга черна рокля с дискретни пагони, дело на любимия й британски дизайнер Александър Маккуин.

Фактът, че до този момент кралица Елизабет Втора е пропуснала само шест от въпросните възпоменателни церемонии, притесни британските поданици, но стана ясно, че Нейно величество няма сериозен здравословен проблем, а просто лекарите са я посъветвали да си почива у дома.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР