Сбогом, сребро в косите!

11 November 2021

Боядисваме косите си от векове. Знаем и как да ги обезцветяваме. Но какво знаем за връщането на естествения цвят на косата без боя, ако тя вече е побеляла? И дали можем да спрем побеляването й? Звучи като сюжет от бъдещето, но българската козметична марка Wooden Spoon и основателката й Силвия Павлова го превръщат в настояще.

Сред основните причини за побеляването, освен генетичните фактори, са хронологичното стареене и стресът, които отключват процеси на засилване на окисляването, а това води до повреждане структурата на косата и намаляване на меланина в организма, съответно и в косата.

Революцията Grey-free Hair  

В лабораторията на Wooden Spoon използват знанията за космения фоликул, който е изграден от различни вериги. Разкъсването дори на една от тях вследствие на някой от факторите, описани по-горе, води до драстично намаляване на количеството пигмент в косъма. С разрушаването на веригата се появяват и белите коси. Екипът на българската козметична компания се мотивира да превърне този процес в обратим. Така се стига до разработването на революционния продукт Grey-free Hair.

Иновацията Grey-free Hair е с формула с натурални съставки, която връща пигментирането на космения фоликул и по този начин белите коси възстановяват естествения си цвят без боя. Как се случва това? Благодарение на биоактивизиран пептид*, който успява да се “внедри” в счупената верига на космения фоликул (отговаряща за разпространението на пигмента) и да я възстанови след три месеца употреба. Постепенно косъмът възвръща естествения си цвят. Също както и останалите продукти на Wooden Spoon, Grey-free Hair е доказателство за силата на природата и е с ефективни натурални съставки.

За кого е Grey-free Hair  

Иновативният спрей за възстановяване на пигментирането на побелелите коси има ефективни резултати при мъже и жени, върху боядисани коси, както и върху такива, които са в начален процес на побеляване. Освен това изчистената му формула без алергени и изкуствено добавени аромати го прави подходящ за деликатната кожа на чувствителния скалп. Видимите резултати се появяват след три-четири месеца при ежедневна употреба без прекъсване - 30-40 впръсквания в корените на косата. Ефектът на по-интензивна пигментация продължава 6 месеца след приключване на пълния тримесечен курс, което на практика осигурява превенция срещу побеляването.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР