спиралата за очи le 2

Петък, 29 февруари, 19.30 часа. От Козметик плюс, официален представител на Guerlain за България, решиха да направят паметен деня, който се пада веднъж на 4 години.

Свобoда Сидерова 25 February 2009


Оръжие за масово поразяване или как Guerlain доказа, че 1+ 1 = 4...


Петък, 29 февруари, 19.30 часа. От Козметик плюс, официален представител на Guerlain за България, решиха да направят паметен деня, който се пада веднъж на 4 години. И натовариха цялото кралско войнство от бюти редакторки на 2 Хамъра, дълги цели 12 метра. Почувствах се като поредното момиче на агент 007 във филма „Казино роял“. Това пък откъде ми хрумна? Въобще не познавам никакви американски шпиони, а още по малко Даниел Крейг.

 

По-скоро специална като Джулия Робъртс, когато Ричард Гиър, качен в лимузина, дойде да я иска. (Нали помните финала на „Хубава жена?) Хората зяпаха и ни снимаха с GSM-те, докато ние пиехме шампанско и вниквахме в тънкостите на новата спирала Le 2, обект на нетрадиционната презентация. Сигурна съм, че и вас ще ви снимат утре на улицата или в нощния бар, стига да се възползвате от предимствата й.

Освен на всякакъв род женски заоблености, мъжете реагират и на погледи. Факт, който често се опитват да скрият. Истинска възхита предизвиква не толкова синият цвят на очите, колкото нереално дългите, гъсти и фантастично извити като на кукла мигли. При това собствени, а не фалшиви. Примигването, при което се чува пърхане като от крила на пеперуда, е в състояние да ги побърка.

 

Двете неща, за които не трябва да се скъпите, са тоналният крем и спиралата. Без да разкривам военна тайна (защото какво друго е спиралата, ако не оръжие на красотата), ще ви разкажа за Le 2, невероятен обект на желание, който всяка жена трябва да притежава. Символичното число 2 в името е иновация в света на спиралите и означава 2 четки – 1 за горните и 1 за долните мигли. Последната, извита на 7 градуса, улавя и най-фините косъмчета, които традиционната спирала пропуска или превръща в зацапано петно.

Според Оливие Ешодмезон, творчески директор на марката, именно долните мигли отварят окото и не трябва да са напластени или слепени. Косъмчетата на четката за горните мигли пък са преднамерено скъсени. Резултатът е впечатляващ – миглите са разресани, удължени, извити, с максимален обем.

Сега разбрахте ли защо 1 + 1 = 4. Всъщност е равно на 5, ако прибавим и новата формула с 2 полимера вместо използваните досега вакси. Не на последно място са деликатният аромат на ванилия, жасмин и грейпфрут и уникалната форма (златен цилиндър, усукан в двата края, нещо като Будж Ал Араб сред спиралите), дело на датска дизайнерка. Белези, които несъмнено подсказват принадлежността към къща с над 180-годишна история.

Единственият „минус“ на спиралата е, че миглите драскат по слънчевите очила. Но това по-скоро е плюс, отколкото недостатък. Вие как мислите? 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР