Нови тенденции за малката баня

Ако банята ви е малка и нефункционална и искате да я актуализирате, имаме добра новина за вас – това може да се окаже не чак толкова скъпо.

06 November 2021

Ако банята ви е малка и нефункционална и искате да я актуализирате, имаме добра новина за вас – това може да се окаже не чак толкова скъпо. Антония Саранеделчева, интериорен дизайнер на „Моми Студио“, представя пред читателите на EVA най-добрите решения в интериорния дизайн на малката баня през 2021 г.

Оптимизиране на пространството

Първата стъпка е да изхвърлите от банята си ненужните аксесоари. След това заложете на единичен модул за съхранение, в който да сложите всички необходими неща. Струва си да се отбележи, че кремове, лосиони, парфюми и много други продукти за грижа могат лесно да се повредят заради влагата, така че е по-добре да ги държите другаде. Така ще избегнете и неорганизирания вид на банята.



Функционалност 2 в 1

Независимо дали е голяма или малка, банята трябва да съдържа по-голяма площ за къпане. Можете да комбинирате пространствата за душ и вана в едно или да се лишите от едното от тях. Този вид план за малка баня е много практичен, тъй като помага тя да изглежда по-голяма, отколкото е в действителност.

Осветителните тела

Можете да създадете усещане за простор чрез осветлението. Най-добре е да имате светлина от естествен източник. Съвременните осветителни тела предполагат както високотехнологични, така и ретро дизайни. За малки бани можете да използвате огледални повърхности, които визуално ще увеличат пространството и ще създадат завладяващ ефект чрез отражението на светлината.



Вертикален дизайн

В малките бани всеки ъгъл трябва да има своето предназначение. Като цяло окачването на мебели за съхранение по стените на банята помага да се създаде усещане за повече пространство. Конзолните тоалетни чинии също са идеални, тъй като не заемат никакво подово пространство.

Плочки и материали за мебели

Изборът на големи плочки в светли цветове и избягването на тежки декорации са по-подходящи за малка баня. От съществено значение е да се използват водоустойчиви материали за мебелите. Използването на „драматичен“ мрамор от пода до тавана е дизайнерска концепция, която напоследък може да бъде видяна в много от съвременните бани.



Бяло и черно

Баня в чисто бяло изглежда лека и просторна, но и малко скучна. Затова може да приложите една изключително модерна тенденция – съчетаването с черни аксесоари и санитария в нея. Много модерен похват е също подът в банята да бъде акцент с динамични черно-бели геометрични шарки.

Огледала

Може би си мислите, че огледалата в банята могат да бъдат малки. Грешите, тъй като те не са само за да видите вашето отражение, а имат по-важна функция в малките помещения. Огледалата работят чудесно за създаване на визуален простор, особено когато имат скрито осветление, създаващо сияние около самото огледало и разпръскващо светлина върху стената.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР