Ето я дъщерята на Путин

eva.bg 16 October 2021

Снимка: Instagram

Мария Воронцова, най-голямата дъщеря на Владимир Путин, се появи на Евразийския женски форум в Санкт Петербург. Тя беше модератор на сесията „Изучаване на ДНК като начин да опознаеш себе си“.

36-годишната Мария Воронцова е дъщеря на Путин и единствената му официална съпруга Людмила. Тя е завършила факултета по фундаментална медицина в Московския университет, след което започва аспирантура в Ендокринологичния научен център. Сега е научен сътрудник в Националния изследователски център по ендокринология към Здравното министерство на Русия и член на президиума на Руската асоциация за съдействие на науката.

Воронцова известно време е носила фамилията Фаасен – по време на брака си с холандския бизнесмен Йорит Фаасен, от когото има син.

От Людмила Путина руският президент има още една дъщеря. Предполага се, че това е 35-годишната Екатерина Тихонова, която преди 2 г. защитава дисертация по физико-математическите науки. Тя е била омъжена за бизнесмена Кирил Шамалов. След развода взима фамилията на баба си по майчина линия – Тихонова.

Путин никога не е потвърждавал, нито пък опровергал роднинската си връзка с Тихонова. Информацията за семейното му положение и децата му е една от най-пазените в Русия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР