Защо обувките Converse са толкова популярни?

Те са част от поп културата, от рока и грънджа. Те са в социалните мрежи и на краката на инфлуенсърите. Те са винаги модерни и в стрийт стайла

eva.bg 29 September 2021

Едва ли има по-популярни, универсални и вечно в крак с тенденциите обувки като кецовете Converse. Носят ги и учениците, и родителите им, та дори бабите и дядовците. Голяма рядкост е един и същи модел да се продава толкова дълго време без да е променян дизайнът му, както е Chuck Taylor All Star. Все пак, живеем във времена, в които промяната е всичко, а редизайнът е в бизнесплана на всяка компания. Толкова малко неща са „вечни“.

Converse се появяват на пазара през 1917 година като баскетболни обувки. Тяхно лице става баскетболистът Чък Тейлър, който спомага много за популяризирането им и увеличаване на продажбите. През 1920 се налага името на модела All Stars, който впоследствие е ребрандиран на Chuck Taylor All Star заради заслугите на Тейлър. Останалото, както казват, е история.

Един век по-късно в гардероба на почти всеки има поне по един чифт Converse кецове. Какво ги прави толкова популярни?

Универсални

Въпреки че са спортни обувки, семплият им и в същото време така разпознаваем дизайн подхожда на много стайлинг решения.

Всяко градско момиче обича да комбинира кецовете с дълга или къса пола, вписвайки се в спортно-елегантната стилистика. Естествено, те са перфектно решение за ежедневен аутфит като джинси и тишърт. Да не забравяме и роклите – малко са моделите, на които да не отиват кецовете.

Голямото доказателство за тяхната универсалност обаче може да открием в гардероба на вицепрезидента на САЩ Камала Харис. Нейният любим аутфит е костюм с панталон. И понеже обича да й е комфортно на предизборни срещи и събрания, почти винаги го съчетава с Chuck Taylor All Star. Със сако, панталон и Converse се снима дори за корицата на Vogue, което се превърна в малка модна революция.

Удобни

Високият ток е елегантен, издължава ни, подчертава глезените, но в забързаното ежедневие всички държим предимно на удобството. Това е и една от причините толкова често да изневеряваме на обувките на висок ток.

Унисекс

Както вече казахме, това са обувки за всички, без значение от пола и възрастта. Стоят еднакво добре и адекватно както на мъжете, така и на жените. Носят ги както момичета, така и момчета. Няма възрастова дискриминация – стоят добре и на баба, и на внуче.

Богата цветова палитра

Едва ли има друг модел обувка в толкова богата цветова палитра. От класическите черни и бели, до всевъзможни едноцветни и многоцветни вариации. Всичко това улеснява потребителите в избора на обувки, които да отиват я на жълтата пола, я на зелената риза или розовата рокля.

Стилни

Много рядко към спортните обувки може да се сложи етикет стилен аксесоар. За Converse обаче можем. Те са част от поп културата, от рока и грънджа. Те са в социалните мрежи и на краката на инфлуенсърите. Те винаги са модерни, защото са стилни. Те са винаги в стрийт стайла.

Достъпни

Фактът, че продължават да са достъпни ценово, винаги ще бъде определящ за широката им популярност. Това е и причина повечето почитатели на бранда да имат по няколко различни чифта в гардероба си. За всеки случай, за всеки аутфит, в различни цветове.

Според статистическите данни, на всеки 43 секунди по света се купува по един чифт Chucks. Не знаем колко често се продава един чифт в търговската верига CCC, но със сигурност е сред предпочитаните от купувачите брандове, защото предлагат голямо разнообразие на цветове, модели и размери. А това е много важно, когато става въпрос за Converse, защото един чифт никога не е достатъчен. Може да посетите както най-близкия физически магазин CCC, така и да разгледате богатия асортимент кецове Converse онлайн, в случай, че колекцията ви се нуждае от обновяване или допълване. Доказано е, че един чифт никога не стига. Дори Камала Карис признава, че има няколко гардероба с тях.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР