дяволът носи хипи

Така твърдят от Prada, Dolce&Gabbana, Еtro, Nina Ricci... Духът на безгрижието остави своя отпечатък и върху макияжа и ароматите.

Свобoда Сидерова 23 February 2009

 

Така твърдят от Prada, Dolce&Gabbana, Еtro, Nina Ricci... Духът на безгрижието остави своя отпечатък и върху макияжа и ароматите.

 

Неохипи вълната помете като тайфун унисекса, минимализма и гламура. Лозунгът на сезона е: „Долу сивия цвят, бизнес костюмите и самия офис!“ Все повече дизайнери пращат асистентите да се ровят в second-hand магазините за широки панталони, свободни туники, сукмани и рокли на волани.

 

Какво е това? Носталгия по отминали времена? А може би преосмисляне на вечните ценности и стремеж към простите радости? Децата на цветята освен любов, правят и красота, което е техният отговор не само срещу скучната зима, но и срещу скованата душа. Хипарката е романтична, емоционална и суперженствена. Макияжът за нея е нещо като акт на медитация.

 

Иначе няма как да си обясним виолетово-златния поглед и розовия винил по устните при Bourjois. Оригиналната идея е контрапункт на класическата схема - тъмноопушени очи и устни в бледна тоналност или „изтрити“ с коректор (виж Prada и Roberto Cavalli).



1. Очна линия-молив Crayon Yeux на Guerlain

2. Червило Perfecting Lipstick на Shiseido
3. Сенки Phyto-Ombres Eclat на Sisley
4. Сенки Ombre a Paupieres на Bourjois
5. Двуцветен блестящ молив Regard Effet Duochrome на Bourjois
6. Кремообразен руж Delice d’Оr на Bourjois
7. Сенки Ombre Absoluе на Lancome

 

 

 


И парфюмеристите се поддадоха на призива peace and love. Неувяхващият символ краси виолетовия флакон на Kenzo Vintage Edition. Лимитираното издание в чест на 20-годишнината на марката е подходящо и за жени, и за мъже.

 

Свободата ухае на мандарина, хелиотроп, кедър и зърна тонка. Цветно-дървесната алхимия интерпретира безумната атмосфера на някогашния Woodstock. Можете да избирате между 4 опаковки, чиито дизайн напомня пачуърк от цветни водовъртежи, стилизирани цветя и ръкописни послания.

 

Incanto Heaven на Ferragamo ви кани в разпръскващ аура на вечно щастие свят с дъх на серинга, червена ябълка, хибискус и виолетки. Великолепният паун, небесните спирали и индийските мотиви на флакона подсказват, че вече сте в рая, и то без да сте пушили хашиш.

 

Нотките на малина, роза и виолетка в Hippy Fizz на Moschino са още едно доказателство, че на мода е женствеността, но хипи романтиката на това лято я прави малко „по-възрастна“ и сладострастна.



1. Аромат Incanto Heaven на Ferragamo
2. Аромат Hippy Fizz на Moschino
3. Аромат Kenzo Vintage Edition



ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР