Защо пчелите са важни?

23 September 2021

Защо пчелите са важни за природата? Какъв би бил нашият живот без тях? Защо драстично намалява тяхната популация в последното десетилетие и дали ние можем да спрем това?

Това са само част от темите в кампанията “Спаси Земята - бъди промяната”, която цели да повиши информираността на децата от най-ранна възраст за приноса на пчелите за оцеляването на човечеството и запазването на планетата Земя, както и да ги насърчи да се ангажират в грижата и опазването на този биологичен вид.

Кампанията предвижда серия от образователни активности, чрез които по атрактивен и достъпен начин децата да научат повече за ролята и мястото на пчелите в околната среда,  за значимостта на професията пчелар и ползите от консумацията на мед и натурални пчелни продукти.

Като част от кампанията ще бъде проведен и благотворителен коледен базар “Медена Коледа с кауза”, по време на който ще бъдат продавани приготвени лично от децата сладки с пчелни продукти, както и годишния календар с детски рисунки. Събраните средства ще бъдат дарени за програмата на WWF България за опазване и възстановяване на гори, включително с медоносни видове.

Кампанията се организира от Образователна група „Светлина“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР