Време е за нова кожа

Люба Вангелова 22 September 2021

Снимка: Люба Вангелова

Днес никого вече не учудва динамичността на ежедневието ни, но към това се добави и известна обърканост във всичко. Включително и по отношение на грижата за кожата - в последните години най-активно се говори за ретинола и неговата употреба, но все още има редица неизвестни в тази козметична рутина. Тук се намесва Kiehl’s и въвежда кристална яснота по въпроса за приложението на ретинола в грижата за кожата. Честно казано отдавна е поставен акцентът върху ролята му за поддържането на младостта и здравето й, а имахме и нужда от продукт, подходящ за ежедневна употреба. И затова е изключително вдъхновяваща новината за лансирането на микродозовия серум с ретинол за ежедневно приложение на Kiehls Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum. Твърдя, че това е козметичното лансиране на годината - ретинол за всеки ден и за всяка кожа.

Какво прави този продукт?

Чиста доза ретинол, прецизно формулиран в ежедневни микродози - това е най-лесният и достъпен начин да бъде подобрена забележимо визията на кожата. Какво прави ретинолът: намалява видимо бръчките по лицето, изглажда текстурата на кожата, за да бъде по-гладка и да отразява светлината, подобрява плътността на кожата и всичко това на цената на минимален знаци за дискомофрт като леко зачервяване и сухота (и то не винаги).

Ефектът от този мощен серум се усеща веднага - първият признак на подобряване на повърхността на кожата, която се изглажда. Следващата забележима промяна е подобряване на плътността й, което в моя случай е най-любимият ми ефект: кожата ми е тънка и винаги има нужда от уплътняване. Последващата позитивна страна от употребата на серума с ретионол на Kiehl’s е заличаването на бръчките - колкото и да са фини и да съм свикнала с тях, все пак забелязах, че са се скрили. А усещането на кожата за комфорт се увеличава с всеки изминал ден. А тези, които се борят с акне и заличаването на белезите от него, ще са истински вдъхновени от ефекта.

Трио съставки са в основата на комплексното му действие. Чистият ретинол помага за изглаждане на текстурата на кожата и за равномерния й тен. И това е съпътствано изцяло от усещане за комфорт. Пептидите и серамидите помагат за укрепване на липидната бариера и уплътняване на кожата. Това от своя страна увеличава толерантността й към самия ретинол. В крайна сметка козметичното трио помага на кожата да изглежда по-млада.

Защо е лесен за употреба?

Всъщност грижата с ретинол винаги е създавала трудности с въвеждането й в ежедневната ни рутина. Благодарни сме на Kiehl’s обаче, тъй като брандът се вслушва в нуждите на клиентите си и използва иновативен подход за влагане на чист ретинол в прецизни микродози, подходящи за ежедневната му употреба. Всъщност изглежда противоречиво, че Kiehl’s използва най-мощния ретинол, а в същото време е подходящ за ежедневна употреба, дори и от чувствителна кожа. Но именно в това е иновацията, която позволява създаването на формула с микродози ретинол. Ниските, но ефективни дози ретинол свеждат до минимум страничните ефекти, като същевременно осигуряват терапевтичния ефект. Серумът с ретинол лесно се интегрира в козметичните навици от първия ден. Освен това е подходящ за всякаква кожа, независимо от възрастта и типа й.

Как да го използвате?

След почистване на кожата, нанасям Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum на цялото лице, включително в зоната около очите и в зоната на “пачия” крак. Разбира се, внимателно избягвам евентуален контакт с очите и зоната на клепача. Използвам способността на кожата да регенерира през нощта и нанасям серума преди сън, а през деня задължително използвам SPF. Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum е подходящ и за зоната на деколтето и шията - възползвайте се, ако имате нужда и там от подмладяване и стягане на кожата.

Един от големите плюсове на серума с ретинол е, че може да се комбинира с други серуми с целево действие - като например с витамин С, укрепващ липидната бариера серум или серум за стягане на кожата.

За първата цялостна комплексна промяна на кожата на лицето след употерба на Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum са нужни две седмици, благодарение на иновативния подход в дозирането на ретинола и постоянното стимулиране на обновителните процеси в повърхностния слой на кожата. Всяка нова доза подпомага новите кожни клетки да излязат на повърхността и да придадат младежкия вид на лицето.

Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum може да откриете в магазина на Kiehl’s в Paradise Mall, както и онлайн на kiehls.bg

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР