Ема Радукану обича балканска кухня

eva.bg 18 September 2021

Ема в Ню Йорк след великолепната си победа в US Open

Снимка: Emma Raducanu/Instagram

По линия на букурещката си баба Никулина шампионката от US Open Ема Радукану е любителка на типични за Балканите ястия като „сарамале“ или сарми.

Ема чакала с нетърпение времето, когато баба й идвала в Бромли, Кент, за да помага за отглеждането й. Отделно поне два пъти годишно внучката гостувала в Букурещ. 88-годишната жена, която е вдовица от дълги години, възпитавала Ема да бъде мила и почтителна.

Майката на новата тенис звезда, по професия счетоводителка, е известна със западното си име Рене, но по рождение се казва Донмей Жао. Родена е в дълбоко провинциален град в Китай, близо до границата със Северна Корея.

Бащата Йон Радукану завършва инженерство и след падането на режима на Чаушеску е сред стотиците хиляди румънци, които емигрират на Запад, в неговия случай – в Канада. В Торонто той се запознава с Рене, която вече е част от многобройната китайска диаспора в града. Когато Ема е на 2, семейството се мести във Великобритания.

Именно мултикултурните корени са вторият голям плюс при Ема, заедно с несъмнения й тенис талант. Тя е изключително привлекателна като рекламно лице за пазари по целия свят, включително за огромния китайски пазар, и се говори, че големите корпорации в модата и козметиката вече буквално воюват за нея. Излязоха дори прогнози, че ако кариерата й се развива добре, в следващото десетилетие Ема Радукану има шанс да се превърне в първата жена милиардер в спорта.   

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР