Италианският стил - благородството на дома

Джорджо и Силвия Кателан основават компанията си за обзавеждане през 1979 г. в град Каре, Италия. Оттогава с марката Cattelan Italia са произведени многобройни оригинални мебели в тандем с някои от най-известните италиански дизайнери, включително Гастон Риналди и Йошино и Емилио Нани.

eva.bg 18 September 2021

Произведенията на дизайна включват скулптурни маси за хранене, столове, съчетаващи елегантност и комфорт, бюра, библиотеки и други. Ръководена днес от Паоло, сина на основателите, компанията също така предлага съвременно осветление, огледала и аксесоари.

На изминалия неотдавна престижен международен форум Salone del Mobile di Milano, завърнал се с безпрецедентен формат на изданието през 2021 г., италианският бранд се изявява с устрема на новото, с разказ за най-доброто от модерните дизайнерски мебели, белязани с неповторимия стил на Cattelan Italia.

Експозицията е вдъхновена от известна творба на Кандински, в която платното е разделено по форми и цветове като ритмична партитура, превръщайки се в театрална сценография. Основните теми са разработени чрез впечатляващите нови продукти, съчетани с емблематичните за компанията модели.

От началото на 90-те години Cattelan Italia предлагат в колекциите си трапезарни маси и столове, библиотеки и аксесоари от разнообразни материали – естествена дървесина, кожа и метал. Благодарение на креативността и стила на своите мебели Cattelan Italia днес се нарежда сред най-значимите италиански мебелни производители. Отличителна черта на компанията е, че всички компоненти за мебелите се произвеждат в Италия,за да бъде предложен невероятен избор от мебели – трапезарни маси, столове, бар столове, легла, мебели за спалня, библиотеки и аксесоари, призвани да направят дома елегантен и хармоничен.

Марката Cattelan Italia се предлага у нас в магазини Selamore в София и Варна.

Трапезарната маса Stratos Keramik е идеална за елегантно класическо обзавеждане на дома. Плотът се предлага в различни керамични покрития, а за основа служат две пресичащи се стоманени греди върху неправилна основа. Основата на масата може да бъде в цвят титан, бронз, графит или от черна релефна лакирана стомана.

Трапезарната маса Tyron Wood ще заеме централно място в една съвременна трапезария. Шикозният силует се отличава с Х-образна основа и просторен плот с фино заоблени ъгли и блестящи метални акценти по ръбовете. Използваните първокласни материали го правят устойчив на времето и употребата. Масата Tyron е с непреходен дизайн и се съчетава отлично с различни стилни трапезарни столове и елегантни бюфети от продуктовия асортимент на Cattelan Italia.

С отличетелен стил присъства в интериора впечатляващата маса за хранене Dragon Keramik Premium от Cattelan Italia. Отворената основа прилича на рамка за картина със скулптурни акценти, а луксозният керамичен плот добавя усещането за лукс и екстравагантност.  

С шикозния стол Zuleika модерната трапезария преминава на друго ниво. В комбинацията от фини извивки, изчистени линии и привличащи вниманието ъгли, дизайнът на този стол е непреходен. Поради извития гръб и здравите подлакътници, той предлага ергономична опора, докато тапицерията осигурява максимален комфорт.

Magda Couture е „новата класика“. Елегантен и комфортен стол, изработен с първокачествени материали и майсторство, той е изискан аксесоар в обзавеждането. Фино капитонираната му облегалка веднага привлича вниманието.

Бюфетът Boutique добавя лукс към модерния дом. Стъклените врати откриват пред погледа щедрото вътрешно пространство с рафт и вградени светлини, идеалното място, където да изложите фин порцелан или ценни предмети на изкуството. Прецизните ромбоидни шевове на кожените панели на гърба превръщат бюфета в привлекателен фокус в трапезарията или хола.

Библиотеката Airport е красива и гъвкава модулна система, предлагаща голямо разнообразие от композиции. Колоните поддържат различни по брой и размери рафтове, според нуждите на дизайна и удобството. За създаването на уникален дизайнерски елемент в дневната допринася и богатият избор от предлагани покрития.

Напомняйки декоративни топки за коледно дърво, полилеят Apollo придава празнично усещане през цялата година. Състои се от абажури в комбинация от боросиликатно и прозрачно стъкло, или прозрачно и боядисано стъкло. Когато не свети, полилеят е украса за помещението, а когато е включен, е изящно светещо тяло.

Billy Keramik е невероятно стилна кръгла масичка за кафе с изтънчено керамично покритие, която може да се позиционира както самостоятелно, така и като трио масички за кафе в различни размери. 

 

Елегантна тоалетка с огледало, кожен плот и фини рафчета за подреждане на предмети – това е Cocoon Trousse по дизайн на Паоло Кателан. Основата й е от стомана, боядисана в цвят бронз. Елегантен е коженият плот със заоблен долен профил, огледалото в рамка и рафтовете от стомана.

Съвременен вариант на традиционната закачалка за дрехи, Air виси от тавана с помощта на 250 см стоманен кабел. Включва пет заоблени детайла за закачане на дрехи и притегляща основа. Оригинален елемент за модерния интериор.

Повече информация тук .

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР